Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » GYED-en vagyok, a munkahelyem...

GYED-en vagyok, a munkahelyem ellen csőedljárás indult, várhatóan még idén megszűnik?

Figyelt kérdés
Mire kell figyelnem? Közös megegyezéssel felmondanak? Ilyenkor hogy jár még a szabadság, illetve kapok-e végkielégítést? Köszi a válaszokat
2009. júl. 27. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs olyan, hogy "közös megegyezéssel felmondanak", hiszen vagy felmondanak, vagy közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony :)

A csődeljárásnak az a célja, hogy a cég megmentésre kerüljön, vagyis igyekeznek elkerülni, hogy megszűnjön a cég. Ilyenkor kirendelnek egy csődbiztost, aki felügyeli az egész dolgot.

Ha nincs más megoldás, akkor megszüntetik a céget, és ilyenkor felszámolás miatt szűnik meg a szerződésed. Ha három évnél több időt töltöttél a cégnél, akkor jár a végkielégítés, ennek mérték, attól függően, hogy ténylegesen mennyit voltál a cégnél úgy változik. Három év után egyhavi, öt év után kéthavi bér jár stb.

Természetesen a bent maradt szabadságokat is kell, hogy fizessék.

2009. júl. 27. 12:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, után olvastam vissza, hogy micsoda baromságot írtam! Tehát felmondanak ilyenkor, vagy ennek nincs jelentősége a továbbiakra nézve? Elméletben tudom ezeket, amiket leírtál, de gyakorlatban hogy megy ez? A csődbiztos nem fog tudni semmi okosat kitalálni, ő sem varázsló,:-), biztos, hogy meg fog szűnni a cég. De mivel se vagyon, se semmi nem marad, az APEH tartozások, a beszállítók, stb. után én hányadik helyen állok a sorban a kifizetésre várva? Köszönöm, hogy válaszoltál!
2009. júl. 27. 12:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy ilyenkor én hogy veszem észre, hogy megszűnt a cég?? :-))) Küldik a papírjaimat? Kötelességük tájékoztatni?
2009. júl. 27. 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:

A munkabérek mindig a sor elején vannak, úgyhogy nagyobb az esélye, hogy te megkapd a pénzedet, mint, hogy egy beszállítónak kifizessék a számláját. Nincs különbség, hogy aktív dolgozóról vagy gyed-es anyukáról van szó.

Téged folyamatosan tájékoztatni fognak, az eljárás megkezdésekor is kapsz majd értesítést, meg a végén is. Annyit kérhetnek, hogy ha esetleg van valamilyen céges tulajdonú dolog nálad (pl. laptop, telefon stb.), akkor azt le kell adnod és be kell menned leszámolni. A papírjaidat is ugyanúgy ki kell, hogy adják, mintha dolgoznál.

2009. júl. 27. 12:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tájékoztatást, nagyon aranyos vagy!

Januárban elindult a csődeljárás, mi csak fű alatt értesültünk róla, kíváncsi leszek, hogy a lezárulásáról milyen úton-módon adnak hírt!!

Köszi még egyszer!

2009. júl. 27. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!