Szerintetek mennyi lenne korrekt?
Nem tudom, hogy jó kategóriába írok-e, de jobbat nem találtam!!
Na szóval, az a lényeg, hogy van nyári meló! Csak az a bibi, hogy nagy nehezen találtunk valakit, aki bevisz minket, de elkér fejenként 500ft-ot...oké, akkor korrket lenne, ha szaladgálna velünk, na de ő is melózni fog velünk, és ha utána számolunk, akkor oda-vissza kb 60-70 km...nem tudom a kocsija mennyit eszik, de nem hiszem, hogy valami terepjárója vagy ilyesmije lenne, mivel postás a csávó, és 60.000 ft/hónap a fizuja, nem hiszem, hogy telik ilyesmire neki!
De a lényeg annyi, hogy ha összedobunk utasok mi 4-en, akkor az ugye 4*500=2000 ft lenne, és akkor ha kiszámoljuk nagyjából, akkor fizetnénk az ő útját is, de mivel ő is melózik velünk, szerintem nem így kellene, hanem úgy, hogy amennyit 4-ünkre eszik a kocsi, fejenként 250 ft, és akkor az 1000 ft lenne, a másik felét (1000ft) meg ő, mivel övé a a kocsi, ő is jön velünk, mi szereztük neki a melót, tehát szerintem ez lenne korrekt!! Vagy netán MAX(!!) 300 ft....az órabérünk is "csak" 400ft/h, és 9 órát dolgozunk...és meg sem kapjuk egyből..épp ezért megyek dolgozni, mert nincsen pénzem, és nem dobok ki minden nap 500ft-ot...3600 ft ugye a 9 óra, akkor abból 500 ft...fasza...éjszakai meló 3000 ft...háát....:/
Ti hogyan vélekedtek erről?? Szerintetek mennyi lenne a korrekt ár, hogy ha övé a verda, és mi meg négyen vagyunk?? Sürgősen please, ma este is meló van!!
köszi :)
"amennyit 4-ünkre eszik a kocsi, fejenként 250 ft, és akkor az 1000 ft lenne, a másik felét (1000ft) meg ő, mivel övé a a kocsi,"
Lehet, hogy elvesztettem a fonalat, te ti négyen fizetnétek annyit, mint ő egyedül, mikor ő még a kocsiját is hozza, és vezet?
70 km oda vissza egy régebbi autóval ~ 7 liter benzin ami 2500 forint.
És szerintem úgy lenne korrekt, hogyha az utasok dobnák össze a benzint, mivel az ő autója kopik (azt ne hidd az autó annyi, hogy tankolod oszt' megy... Olajcsere, kerék is kopik, kopó alkatrészek mind mind). Ha egész nyáron napi 70 km-t mentek az neki nyár végére legalább 40-50e forint kopóalkatrészbe kerül majd...
De ha ez nem tetszik járj busszal. Ott nem 500 forint hanem 1000 lesz a napi jegy, cserébe kényelmetlen, meleg és nem igazodik hozzád...
Részvétem édesapád miatt :-(
1, a többieknek üzenném, hogy ha valaki napi 70 km-t utazik, és 9 órát melózik éjjel 400 Ft-os (!!) órabérért, annak igen is nagy pénz 100-200 Ft.
2, te viszont gondolj bele: nem csak a benzinről szól ez itt; a gépkocsiban használódik, kopik, ha mennek vele, ezenkívül, amikor beültök reggel meló után, akkor te már el is alszol, míg a vezetőnek keményen figyelnie kell és vezetnie az autót. Ő nem lehet fáradt, nem lazíthat, mert akkor az árokban köttök ki... Ő még azt a 35 km-t vissza kell h vezesse. Nah, főleg ez az, ami miatt én úgy érzem, az 500 Ft teljesen korrekt. Hidd el, nem vicces egy átmelózott éjszaka után 35 km-t vezetni, amikor a fáradtságtól már a sírás kerülget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!