Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi lenne korrekt?

Szerintetek mennyi lenne korrekt?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy jó kategóriába írok-e, de jobbat nem találtam!!

Na szóval, az a lényeg, hogy van nyári meló! Csak az a bibi, hogy nagy nehezen találtunk valakit, aki bevisz minket, de elkér fejenként 500ft-ot...oké, akkor korrket lenne, ha szaladgálna velünk, na de ő is melózni fog velünk, és ha utána számolunk, akkor oda-vissza kb 60-70 km...nem tudom a kocsija mennyit eszik, de nem hiszem, hogy valami terepjárója vagy ilyesmije lenne, mivel postás a csávó, és 60.000 ft/hónap a fizuja, nem hiszem, hogy telik ilyesmire neki!

De a lényeg annyi, hogy ha összedobunk utasok mi 4-en, akkor az ugye 4*500=2000 ft lenne, és akkor ha kiszámoljuk nagyjából, akkor fizetnénk az ő útját is, de mivel ő is melózik velünk, szerintem nem így kellene, hanem úgy, hogy amennyit 4-ünkre eszik a kocsi, fejenként 250 ft, és akkor az 1000 ft lenne, a másik felét (1000ft) meg ő, mivel övé a a kocsi, ő is jön velünk, mi szereztük neki a melót, tehát szerintem ez lenne korrekt!! Vagy netán MAX(!!) 300 ft....az órabérünk is "csak" 400ft/h, és 9 órát dolgozunk...és meg sem kapjuk egyből..épp ezért megyek dolgozni, mert nincsen pénzem, és nem dobok ki minden nap 500ft-ot...3600 ft ugye a 9 óra, akkor abból 500 ft...fasza...éjszakai meló 3000 ft...háát....:/

Ti hogyan vélekedtek erről?? Szerintetek mennyi lenne a korrekt ár, hogy ha övé a verda, és mi meg négyen vagyunk?? Sürgősen please, ma este is meló van!!

köszi :)

2011. júl. 12. 11:45
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem ha négyen vagytok utasok és tényleg csak 60-70 km az út oda-vissza, akkor az 500 Ft sok. 300 korrekt
2011. júl. 12. 12:03
 2/12 anonim válasza:
mekkora eget rengető probléma:O Hívj ügyvédet!!!!LOL-.-
2011. júl. 12. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Ő adja a kocsit! Az Ő kocsija kopik! Neked biztosítva van a kényelmes utazásod 500! ft-ért. Menjetek busszal, ha sokallod, szerinted az olcsóbb lenne?
2011. júl. 12. 12:30
 4/12 anonim válasza:
szánalmas h sokallja a 70 kmért az 500ftot:) Nálunk a volán oda-vissza kb 52 kmerért (26-26) tudod mennyit kér 490+490=980=) úgyh ...
2011. júl. 12. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:

"amennyit 4-ünkre eszik a kocsi, fejenként 250 ft, és akkor az 1000 ft lenne, a másik felét (1000ft) meg ő, mivel övé a a kocsi,"

Lehet, hogy elvesztettem a fonalat, te ti négyen fizetnétek annyit, mint ő egyedül, mikor ő még a kocsiját is hozza, és vezet?

2011. júl. 12. 12:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Lehet..ebben van valami...de ha nem lennénk, akkor ő nem melózna...és ő is úgy áll, ahogy mi pénzügyileg...akkor 300 ft...1200 akkor ha 300 ft/fő...melózna, így is úgy is menne...csak visz minket, és amivel többet eszik a kocsi, azért fizetünk...ha én megyek le mittomén Dunára és csak elviszem ismimet, akkor vagy ki se fizettetném vele, vagy max annyit kérnék tőle, amennyit pluszba eszik a kocsi...értitek, avval van a gond, hogy mi szereztünk neki melót, és még mi fizetjük az útját is...jó..lehet hogy kevés 250..DE AKKOR SEM 500!!..a buszvállaltok meg teljesen más tészták...mivel ők nem négy emberért felelősek, hanem vagy 50-60-ért..ja és többet zabál az a busz..de ezt velük rendezd le!! xP
2011. júl. 12. 12:50
 7/12 A kérdező kommentje:
apám meghalt pár hónapja. nagyon szarul állok pénzügyileg...ő is tudja...és éppen ezért megyek melózni...és nem is adják egyből a pénzt...és ha 2000 ft-ot odaadunk neki, akkor mi fizetjük az ő útját is..akkor mittomén 400...és akkor elosztjuk öttel...így?? és igen, számít az a 100 ft is...nekem..:/
2011. júl. 12. 12:55
 8/12 anonim válasza:
jól van elhisszük,hogy megvagy szorulva meg mit tudom én de most egyszeri alkalommal abba a 100-200ftba nem halsz bele-.-
2011. júl. 12. 13:04
 9/12 anonim ***** válasza:

70 km oda vissza egy régebbi autóval ~ 7 liter benzin ami 2500 forint.

És szerintem úgy lenne korrekt, hogyha az utasok dobnák össze a benzint, mivel az ő autója kopik (azt ne hidd az autó annyi, hogy tankolod oszt' megy... Olajcsere, kerék is kopik, kopó alkatrészek mind mind). Ha egész nyáron napi 70 km-t mentek az neki nyár végére legalább 40-50e forint kopóalkatrészbe kerül majd...

De ha ez nem tetszik járj busszal. Ott nem 500 forint hanem 1000 lesz a napi jegy, cserébe kényelmetlen, meleg és nem igazodik hozzád...

2011. júl. 12. 14:55
 10/12 Лада válasza:

Részvétem édesapád miatt :-(

1, a többieknek üzenném, hogy ha valaki napi 70 km-t utazik, és 9 órát melózik éjjel 400 Ft-os (!!) órabérért, annak igen is nagy pénz 100-200 Ft.

2, te viszont gondolj bele: nem csak a benzinről szól ez itt; a gépkocsiban használódik, kopik, ha mennek vele, ezenkívül, amikor beültök reggel meló után, akkor te már el is alszol, míg a vezetőnek keményen figyelnie kell és vezetnie az autót. Ő nem lehet fáradt, nem lazíthat, mert akkor az árokban köttök ki... Ő még azt a 35 km-t vissza kell h vezesse. Nah, főleg ez az, ami miatt én úgy érzem, az 500 Ft teljesen korrekt. Hidd el, nem vicces egy átmelózott éjszaka után 35 km-t vezetni, amikor a fáradtságtól már a sírás kerülget.

2011. júl. 12. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!