Mit csinál egy tanácsadó?
Ha azt halljuk, hogy valaki tanácsadó, amögött konkrétan milyen tevékenységek lehetnek, és vajon milyen hasznos munkát tud végezni az illető?
Ha mondjuk adótanácsadó, akkor ez miben más mint egy könyvelő?
Vagy ha informatikai tanácsadó, akkor ez ugyanaz-e, mint amit egy IT-s kolléga csinál (pl. szg. hálózat telepítése, rendszergazdaság, weboldal feljesztés)
Milyen egyéb "tanácsadók" vannak?
Leginkább semmit.
Kiállít egy szép, nagy, sok nullából álló számlát valamelyik hivatal, minisztérium, közalapítvány, állami vállalat nevére és ezáltal próbálja legalizálni az állami pénzek ellopását.
Én pl. pénzügyi tanácsadó vagyok és az alábbiak eligazodásában tudok segiteni illetve ezekkel a szolgáltatásokkal kapcsolatban a pénzintézettel szemben, ha kell fellépni.
Babakötvény
Manószámla
Diákszámla
Bankszámla
Vállalkozói számla
Személyi kölcsön
Jelzálog Hitel:- lakáscélra
- szabad-felhasználású
- hitelkiváltás
- építés, korszerűsítés, felújítás
Folyószámla hitelkeret
Céges hitelek
Lakásbiztosítás
Vagyonbiztosítás
Társasház biztosítás
Vállalkozói vagyonbiztosítás (16 fajta ágazata)
Építés és szerelésbiztosítás
Kötelező Gépjármű Biztosítás
Casco Biztosítás
Balesetbiztosítás
Betegségbiztosítás
Hitelfedezeti biztosítás
Munkanélküliségi biztosítás
Életbiztosítás
Unit-linked biztosítás
Egészségbiztosítás
Temetkezési biztosítás
Nyugdíj megtakarítás
Gyermeknek megtakarítás
Egyösszegű befektetés
Sportolói Biztosítás
Csoportos Balesetbiztosítás
Csoportos Életbiztosítás
Csoportos Unit-linked biztosítás
Csoportos Nyugdíj megtakarítás
Csoportos Egészségbiztosítás
Csoportos Betegségbiztosítás
Csoportos Kötelező Gépjármű Biztosítás
Csoportos Casco Biztosítás
Utasbiztosítás
Sí és extrém sport biztosítás
Kisállat biztosítás
NYESZ
Önkéntes Nyugdíjpénztár
Magán Nyugdíjpénztár
Egészségpénztár
Lakás takarékpénztár
Normafa Életjáradék
artós Befektetési számla
Tőzsde
+
Pénzügyi tervezés
Kedvezmények
Sovcsik Krisztián:
köszönöm a választ.
És egyéni vállalkozóként végzed ezt a tevékenységet, vagy egy cég keretein belül, aminek valaki más a tulajdonosa?
A papírmunkát is elvégzed az ügyfelek számára, tehát elintézel minden nekik, vagy csak kikérdezed őket, kiszámolod, aztán megmondod, hogy hova forduljanak?
Azért is kérdezem ezeket, mert a "tanácsadó" kifejezés nekem kissé nagyzolósnak tűnik. Olyan, mintha valakit csak azzal bízna meg egy személy vagy cég, hogy auditálja a pénzügyi-adózási-informatikai-stb. tevékenységét, megmondja, hogy mi a rossz vagy jó, mit kellene másképp csinálni, de konkrét lépéseket nem tesz a megvalósulásért. Mert én konkrét intézkedéseket is elvárnék, ha megfizetnék valakit...
Meg adózási, informatikai és egyéb tanácsadók esetén is kíváncsi lennék ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!