Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van joga ilyet kérni? Nekem...

T.n kérdése:

Van joga ilyet kérni? Nekem kötelességem teljesíteni a kérését?

Figyelt kérdés
Eladtam teszveszen/vaterán 2 felsőmet. Használtak voltak, én újszerűnek láttam őken, így annak hirdettem. Volt rá vevő. Kifizette, elküldtem. DE. Most írt, hogy neki ez nem tetszik és, hogy szerinte ezek nagyon használtak. (de basszus, alig hordtam őket, tudom, hogy nem használtak annyira) És szeretne élni a visszavásárlási lehetőségével. Én garanciát nem vállaltam a pólókért. És úgy gondolom, hogy a lányzónak egyszerűen csak nem tetszett, amit vásárolt.
2011. ápr. 27. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
ha a leírásnak megfelelő volt a termék, nem vagy köteles visszavenni
2011. ápr. 27. 20:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel ez egy privát aukció és te semmilyen garanciát nem vállaltál, így nem vagy köteles visszavenni a terméket.
2011. ápr. 27. 20:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha újnak hirdetted, becsaptad. Ha újszerűnek, akkor így járt.
2011. ápr. 27. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:

használt, hibátlan, újszerűnek hirdettem meg. :/ még sosem volt probléma az aukcióimmal.. amúgy írtam közben a vatera ügyfélszolgálatának is.

Ezt pedig a barátom másolta ki valahonnan: (lehetnének kicsit objektívebbek a "más" megfogalmazásában..)

Mit tegyek, ha probléma merül fel a lebonyolításban?

Ha az eladó más terméket akart átadni, mint amit megnyertél, nem vagy köteles azt megvenni. Ha a vételár kifizetése után kapsz más terméket, az eladó köteles visszavásárolni azt. Ellenkező esetben a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordulhatsz.

2011. ápr. 27. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérni kérhet de nem kapja vissza az árát!
2011. ápr. 27. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyit még hozááteszek (2. válaszoló vagyok),ha újszerű az már a használt kategóriába tartozik a vaterán is. Még annyit hogy "all sales are final" tehát a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. A vásárlástól nem állhat el és visszatérítést sem kaphat.
2011. ápr. 27. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérni bármit lehet, de nem vagy köteles teljesíteni a kérését.
2011. ápr. 27. 21:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy elállási jog (17/1999 Kormány rendelet). Ha az aukciós portált a fogyasztóvédelem "webshopnak" ítéli meg, bár érdekes lenne(!), akkor élhet vele. Fogyasztóvédelmet kérdezd meg, egy email-t megér.

Egyébként előfordul, hogy jobbat muatat a kép mint a valóság. Én is készítettem ilyen képeket szintén ilyen portálra. Majd megjegyeztem, hogy a kép jobbat mutat mint....

2011. ápr. 28. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!