Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 80. 000 forintot akarnak...

80. 000 forintot akarnak rámsózni. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

A feleségemnek akartam majd júliusban(!) szekrénysort csinálni,összeirkáltam az elemek nagyságát stb...

Hogy tudjam,mégis mennyi pénzt kell összegyűjtenem,levittem a métereket a helyi boltba hogy árajánlatot(!) kérjek.

Megadtam a telefonszámom meg mindent.Ma csörög a telefonom,hív a pasas,hogy levannak vágva a bútorlapok,és holnap mehetek érte.Köpni nyelni nem tudtam,mikor kinyögte,hogy 80 ezer forint lesz.

A pasasnak érthetően elmondtuk,hogy csak egy kb.árat szeretnénk kérni.

Most mit tegyek?Nem úszok a pénzben.

Kötelező nekem ezt most kifizetnem?

2011. ápr. 15. 19:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%
Nem hiszem, hogy kötelező lenne, főleg hogy írtad nincs szerződés, megrendelés, stb. Árajánlatot kértél, nem mást.
2011. ápr. 15. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Anno én is bevittem (elemes bútorokról) listát az üzletbe azzal, hogy számolják ki, mennyibe is kerülne. A 3. nekifutás után adtam konkrét megrendelést. Akkor viszont előleget is kértek, amiről megkaptam a megfelelő bizonylatot, és amire rá volt írva az általuk felvállalt határidő is.

Kifizetett előleg nélkül már nem kezdenek hozzá semmihez! Csak palira akartak venni!

Hívd vissza, mondd neki, hogy kösz az árajánlatot, a 80 ezer Ft neked sok, majd máshol nézel olcsóbbat.

2011. ápr. 15. 20:11
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

Mondd, hogy bocs, te csak árat kértél! kivéve, ha kell a lap.

El tudja adni másnak, nyugi.

2011. ápr. 15. 20:17
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Rád verni, nem rád sózni :)
2011. ápr. 15. 20:18
 15/16 anonim ***** válasza:
88%

Semmi sincs. Mivel nem írtál alá szerzödést nem küldtél neki hivatalos megrendelést, ahol az ál hogy megrendelem a következö terméket, így nem tud semmit tenni.

Nem kell semmit kifezetned csak amit megrendelsz hivatalos körülmények között.

2011. ápr. 15. 20:28
 16/16 anonim válasza:
A bútorlap szabászoknál az a "szokás", hogy egy cédulára felírja a vevő milyen méreteket, milyen lapból akar vágatni és azt az általa közölt időpontra leszabja.A megrendelés lebonyolítása általában így történik, semmi szerződés ,vagy két oldalú aláírás.Én így már kisebb tételeket sokszor rendeltem zökkenő mentesen de azok nem árajánlat kérések voltak.A céduládon fel kellett volna tüntetned, hogy árajánlat kérésről van szó.A szerződés létrejöhet szóbeli megállapodás alapján is.Itt az lehet a probléma,hogy Te így értetted Ő pedig úgy ( ahogy neki jó)
2011. ápr. 17. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!