Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyukák, ha tönkremegy a...

Anyukák, ha tönkremegy a cégetek, ahonnan gyes-en vagytok, de nem számolták fel, és nem is fizettek ki, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Nekem tönkrement a m.helyem, de csak annyira, hogy a főnöknő egyedül maradt benne (ő a tulaj is egyben). Amig tgyáson, gyed-en, és most már gyes-en vagyok, szépen sorban mindenkit elküldtek...

És közölte, hogy a felgyűlt szabijaimat se tudja kifizetni, mert tele van a cég adósággal. És nekem még járna ezen kívül 3 havi végkielégítés és egy havi felmondás is.. Mi a fenét csináljak? Ráadásul jóban vagyok vele... a problámát is megértem, de akkor most elestem majd fél évi fizetésemtől? :(((

2011. ápr. 12. 14:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

szerintem meg tök mindegy, nekem nem lett egyikkel sem jobb, sem rosszabb. Mert beteg a gyerekem, sosem fogok tudni dolgozni, GYES-en leszek. És nem is érint, mivel a GYES-ből adót sem fizetek, így adót nem fizető állampolgárként, nekem mindegy.

De az tény, hogy egy off-shore cégen keresztül kimenekítették a vagyont sz@rban hagyva nagyon sok tisztességesen dolgozó állampolgárt, mert a törvények erre lehetőséget adnak. Ha valaki nem akar fizetni, nem fog. És senki meg sem fogja tőle kérdezni, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni. Lehet ügyvédet és akármit fogadni, csak pénzkidobás az ablakon. Ez egy sosem volt pénz, el kell fogadni, így jártál. Ha felszámoltatod a céget és nem tud működni még kevesebb az esély, hogy valaha is talpra áll és ki tud fizetni.

2011. ápr. 12. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!