Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyukák, ha tönkremegy a...

Anyukák, ha tönkremegy a cégetek, ahonnan gyes-en vagytok, de nem számolták fel, és nem is fizettek ki, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Nekem tönkrement a m.helyem, de csak annyira, hogy a főnöknő egyedül maradt benne (ő a tulaj is egyben). Amig tgyáson, gyed-en, és most már gyes-en vagyok, szépen sorban mindenkit elküldtek...

És közölte, hogy a felgyűlt szabijaimat se tudja kifizetni, mert tele van a cég adósággal. És nekem még járna ezen kívül 3 havi végkielégítés és egy havi felmondás is.. Mi a fenét csináljak? Ráadásul jóban vagyok vele... a problámát is megértem, de akkor most elestem majd fél évi fizetésemtől? :(((

2011. ápr. 12. 14:05
1 2
 1/11 anonim válasza:
Felszámolást kezdeményezel a cég ellen, más megoldás nincs, vagy várod, hátha kifizetnek.
2011. ápr. 12. 14:10
 2/11 A kérdező kommentje:

De felszámolást csak valami bírósági végzés után lehet kezdeményezni nem?

Nekem meg kellene keresnem új munkahelyet közben. És ha találok, és én mondok fel, akkor automatikusan elesek pld. a 3 havi végkielégítésemtől is.

És tényleg az a legxarabb az egészben, hogy nem vagyok vele rossz viszonyban.. és most emiatt meg pereskedhetek vele... (vagy lenyelem, hogy kivesz a zsebemből egy csomó pénzt).

2011. ápr. 12. 14:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Tök mindegy pereskedsz vagy nem, a semmiből nem fog tudni fizetni. Még bukod az ügyvéd pénzét is.

Ez veszett fejsze nyele.Szerintem ebből már nem látsz egy fillért sem.

Mert ha felszámolást kérsz, akkor is megszűnik a cég, de te nem leszel előbbre, mert a vagyont kimentik, ha meg marad is, azt úgysem a te fizetésedre fogják költeni, hanem a felszámolóra.

2011. ápr. 12. 14:26
 4/11 anonim ***** válasza:

AZt a felszámolóra fogják költeni??

Téves, a felszámoló első kifizetési kötelezettsége az elmaradt munkabér.

Szerintem ülj le a főnöknővel, és egyezzetek meg.

Ha nem sikerül, akkor ballagj el egy munkajogászhoz, és kérj segítséget. Az elmaradt béredet mindenképpen ki fogják venni a cégből.

A másik lehetőség, hogy ülsz, és semmit nem csinálsz, hanem lenyeled, hogy több százezer forintot buktál. A döntés a tiéd.

2011. ápr. 12. 14:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Pontosan uebben a szituban vagyok én is? Nem egy helyen dolgozunk? :) Bár én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy várjuk a másodikat, de nekem is jól esne a végkielégítés, ill. a ki nem vett szabik. Jelenleg most azon izgulok, hogy még 5 hónapig megmaradjon a jogviszonyom.

De a Te eseted más. Ha pedig valóban vagytok annyira jó viszonyba, akkor meg tudod beszélni vele, hogy írjatok egy olyan felmondást közös megegyezéssel, amiben megállapodtok a végkielégítés összegében is, (nem tudom, ilyen lehetséges-e?)

2011. ápr. 12. 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocs, nem olvastam el rendesen a kommentedet, hogy nem tud fizetni. Ezt mondjuk nehezen tudom elképzelni, mert biztos annyi eszközértékesítése, hogy a Te járandóságodat fedezni tudja és igaza van az előttem szólónak, hogy a munkabér az első és legfontosabb adósság rendezés.
2011. ápr. 12. 14:44
 7/11 anonim válasza:

első

[link]

2011. ápr. 12. 14:51
 8/11 anonim ***** válasza:

hát szerintem ott kezdődik:

felszámolás költségei

felszámoló díja

és aztán a munkavállalók követelései

Én nem bíznék abban, hogy lesz ebből bármi is. Persze lehet, de én nem készülnék rá nagyon.

Nincs törvény, ami ilyen esetekben a munkavállalót védené. egyszerűen megszünteti a céget, átmenti a vagyont egy másikba és nincs is kit perelni.

Nem kell jobb példa, a Bajnai Gordon, ő is ezt csinálta és azóta még miniszterelnök is lett.

2011. ápr. 12. 14:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Jogilag minden megillet, de azt gondolom, hogy hiába ítélik meg úgysem kaphatom meg. Hacsak nem a bérgarancia alapból, de ahhoz előbb fel kell(ene) számoltatni a céget. Ehhez ügyvéd kell, stb. stb... Bár nem kevés pénzről van szó, közel 1 millió Ft....
2011. ápr. 12. 15:44
 10/11 anonim válasza:

Inkább 100x a Bajnai, mint a nemnormális orbán viktor.

nem hagyhattam ki

2011. ápr. 12. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!