Anyukák, ha tönkremegy a cégetek, ahonnan gyes-en vagytok, de nem számolták fel, és nem is fizettek ki, akkor mi van?
Nekem tönkrement a m.helyem, de csak annyira, hogy a főnöknő egyedül maradt benne (ő a tulaj is egyben). Amig tgyáson, gyed-en, és most már gyes-en vagyok, szépen sorban mindenkit elküldtek...
És közölte, hogy a felgyűlt szabijaimat se tudja kifizetni, mert tele van a cég adósággal. És nekem még járna ezen kívül 3 havi végkielégítés és egy havi felmondás is.. Mi a fenét csináljak? Ráadásul jóban vagyok vele... a problámát is megértem, de akkor most elestem majd fél évi fizetésemtől? :(((
De felszámolást csak valami bírósági végzés után lehet kezdeményezni nem?
Nekem meg kellene keresnem új munkahelyet közben. És ha találok, és én mondok fel, akkor automatikusan elesek pld. a 3 havi végkielégítésemtől is.
És tényleg az a legxarabb az egészben, hogy nem vagyok vele rossz viszonyban.. és most emiatt meg pereskedhetek vele... (vagy lenyelem, hogy kivesz a zsebemből egy csomó pénzt).
Tök mindegy pereskedsz vagy nem, a semmiből nem fog tudni fizetni. Még bukod az ügyvéd pénzét is.
Ez veszett fejsze nyele.Szerintem ebből már nem látsz egy fillért sem.
Mert ha felszámolást kérsz, akkor is megszűnik a cég, de te nem leszel előbbre, mert a vagyont kimentik, ha meg marad is, azt úgysem a te fizetésedre fogják költeni, hanem a felszámolóra.
AZt a felszámolóra fogják költeni??
Téves, a felszámoló első kifizetési kötelezettsége az elmaradt munkabér.
Szerintem ülj le a főnöknővel, és egyezzetek meg.
Ha nem sikerül, akkor ballagj el egy munkajogászhoz, és kérj segítséget. Az elmaradt béredet mindenképpen ki fogják venni a cégből.
A másik lehetőség, hogy ülsz, és semmit nem csinálsz, hanem lenyeled, hogy több százezer forintot buktál. A döntés a tiéd.
Pontosan uebben a szituban vagyok én is? Nem egy helyen dolgozunk? :) Bár én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy várjuk a másodikat, de nekem is jól esne a végkielégítés, ill. a ki nem vett szabik. Jelenleg most azon izgulok, hogy még 5 hónapig megmaradjon a jogviszonyom.
De a Te eseted más. Ha pedig valóban vagytok annyira jó viszonyba, akkor meg tudod beszélni vele, hogy írjatok egy olyan felmondást közös megegyezéssel, amiben megállapodtok a végkielégítés összegében is, (nem tudom, ilyen lehetséges-e?)
hát szerintem ott kezdődik:
felszámolás költségei
felszámoló díja
és aztán a munkavállalók követelései
Én nem bíznék abban, hogy lesz ebből bármi is. Persze lehet, de én nem készülnék rá nagyon.
Nincs törvény, ami ilyen esetekben a munkavállalót védené. egyszerűen megszünteti a céget, átmenti a vagyont egy másikba és nincs is kit perelni.
Nem kell jobb példa, a Bajnai Gordon, ő is ezt csinálta és azóta még miniszterelnök is lett.
Inkább 100x a Bajnai, mint a nemnormális orbán viktor.
nem hagyhattam ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!