Mit jelent egy műszak? Hány órát? Sokszor olvasom, hogy valaki 3-4 műszakban dolgozik. Azt hogy kell elképzelni?
A férjem 2 műszakban dolgozik,vagyis 12 órás 1 műszak.
Általában a 24 órát kell elosztani a műszakok számával.
szevasz! Én 3műszakban dolgozom ami úgy néz ki hogy:
délelőttös műszak reggel 6-tól délután 2-ig
délutános műszak délután 2-től este 10-ig
éjszakás műszak este 10-től másnap reggel 6-ig
Egyébként irígylem a szüleidet hogy nem kell műszakozniuk mert tudod nagyon sok ember rákényszerül és még úgy is szarul keres
"én négy műszakban dolgoztam, ami úgy nézett ki hogy 3 nap 06:00-18:00 utána 3 nap szabad majd 3 nap 18:00-06:00"
Ez három műszak, nem? A nappalos, az éjszakás, meg a szabadnapos műszakok...
A három műszak a következő: nappalos délutános és éjszakás váltás van heti 5 nap, és a hétvége pihenő.
A négy műszakos rend azt jelenti, hogy 4 napot dolgozol és van egy pihenőd. Itt is van délelőttös délutános és éjszakás műszak. Az éjszakás műszak után 2 pihenőnap jár.
És van a 3+3 műszak, ahol 12 órát dolgoznak 8 helyett, viszont itt 3 munkanap után 3 szabadnap jár.
És van olyan munkarend, hogy 12+48. 12-t dolgozik, és 48-at pihen.
Klaszikus 4 műszak: 12 (nappal) 24 (szünet) 12 (északa) 24 (szünet) 12 24 12 48 vagy 4 túr stb,
Vasút ebbe az élvonal vezető, bár ott is van ahol sajnos nincs 4 műszak pld bizber műszerész, gépészeti osztályon már van, csak az annyira nem érdekel...
aztán egy kőbányai multihoz jelentkeztem és kiderült, hogy 2x 12 északa, 2 nap szünet, 2x12 északa és utána ugyanez csak nappalba... na mondtam is erre, hogy a durva anyád megy 2x egymás után északára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!