Próba idő alatt közös megegyezéssel felmondhatok?
4 órában dolgozok, feb. 15.-ig munkanélküli voltam. A miatt az állás miatt megszüntettem a járadékom. Most indulnak a munkaügyiben tanfolyamok ahol a 8 órás minimálbért fizetik. Én ezek egyikére szeretnék menni.
Ha próbaidő alatt felmondok, akkor betudok regisztrálni a munkaügyibe, és tudok tanfolyamra jelentkezni?
A próbaidő alatt indokolás nélkül bármely fél. igy a munkavállaló is megszüntetheti a munkaviszonyt. A megszünés után, a köv napon jelenkezzen képzésre.
Az MT-ből:
Próbaidő
81. § (1) A munkaszerződésben, a munkaviszony létesítésekor próbaidő is kiköthető.
(2) A próbaidő tartama harminc nap. Kollektív szerződés, illetve a felek ennél rövidebb vagy hosszabb, de legfeljebb három hónapig terjedő próbaidőt is megállapíthatnak. A próbaidő meghosszabbítása tilos, ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(3) A próbaidő alatt a munkaviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal megszüntetheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!