Hogyan szerezhetnék pénzt?
Sziasztok!
Egy 19 éves debreceni lány vagyok - és abszolút pénztelen. Sajnos szegény anyagi körülmények között élünk, ezért nálunk nincs zsebpénz és még időnként sem tudok pénz kérni itthon erre-arra. Aki tudja, hogy milyen hónapokon keresztül forintok nélkül élni, tudja, hogy milyen megalázó helyzet... még arra sem telik, hogy időnként Mekizni menjek a barátaimmal, vagy megvegyek magamnak egy új ruhát, nemhogy egyetemre gyűjtsek...egyszerűen nincs miből.
Mit tehetnék?
Két diákszövetkezethez is bejelentkeztem, gondoltam az ország második legnagyobb városa, csak akad meló. Hát nem: azt a keveset, ami van, a szövetkezetek inkább bejáratott emberekkel végeztetik. Akárhányszor megyek érdeklődni, sosem kellek. Rokonoknál, ismerősöknél is érdeklődtem, ők sem tudnak munkát adni. Nyáron próbáltam állást keresni, sehova nem kellettem érettségivel, ráadásul most OKJ-n álmaim szakmáját tanulom, ezért sincs időm mindennapi 8 órás munkát végezni - nem mintha felvennének.
Egyre jobban kétségbe vagyok esve. Már mindennel próbálkoztam, de hiába. Hova fordulhatnék még, hogy legalább annyit gyűjthessek egy hónapban, hogy ne okozzon gondot megvenni egy pár cipőt a régi kopott helyett?
Akik okoskodnak, hogy könnyű melót szerezni nah azok tuti még életükbe nem melóztak, vagy normálisan nem kerestek munkát. Csak a nem most görbült orrú rokonaik beptrotezsálták őket max... nem erre kellene recskázni.
A valóság az a nagytöbbségel, hogy a fiatalokat úgy kezelik mintha kiakarnák csinálni ezt a generációt. Lényegtelen, hogy diplomád van, okj, érettségid. Mindent leszarják, ez a szomorú valóság! Ezt kéne felfogni. És erről nem a fiatal generáció tehet hanem azok akik előidézték ezt a mocskos korszakot. Olyan mintha egy világháború közepén lennénk mikor többségben nem lehet találni melót. szánalmas
ma 10:18-nak!
Én mindig saját magamnak találtam munkát és érdekes módon mindig összejött!Én személy szerint nem szeretem ha beprotezsálnak,csak nagyon végszükség esetén fogadnám el!
Az is érdekes hogy mindig találtam valami munkát,vajon miért??Talán mert nem válogattam??
Csak tudod az a probléma,hogy sok fiatal oda megy és úgy hogy nem dolgozott semmit,már isten császárnak képzeli magát és ő azt képzeli hogy már olyan nagy élet tapasztalata van és ez nem tetszik a főnököknek,én se vennék fel ilyen embert,és ezt nem csak én találom ki,hanem látom hallom és tapasztalom!Bár én sem vagyok öreg a 27 évemmel,de azért belénk még belénk nevelték azt hogy igenis dolgozni kell,akár 50-60 ezer ft-ért is kemény munkát,hogy elöbbre jussunk!
Ott kezdődik a dolog hogy elösször meg kellene tanulni viselkedni,mert sajnos a mai generációnak sokaknak a szülei nem sok részt vettek ki a nevelésből!!!!Én sem voltam egy minta gyerek,de a munka valahogy érdekes módon mindig megtalált!
A másik dolog,hogy akkora szájuk van mint a bécsi kapu és ha már valami nem tetszik,akkor egyből hőbörögnek és ha a főnök szólni mert egyet is,akkor már megfutamodnak!Semmi tartás és akarat nincs bennük,mert a tv,internet lebutitja őket és azt hiszik ebből áll az élet!A szülőkről meg nem is beszéltem,hogy egy kettő hogy neveli fel a gyerekeit!
Sajnálom hogy ha megbántottam valakit,de ez a keserü igazság és ezt nem csak én látom így!Ez a generáció teljessen elvan lustulva és kiszolgáltatva,mert anyu apu elcseszte a nevelést,mert a legtöbb a pénz hajhászással voltak elfoglalva,hogy minnél több legyen,de a gyereket már elfelejtették felnevelni,mert azt hiszik a pénz és a ruhák mindent helyetesíttenek!
Kérdező ezzel nem feltétlenül rád gondoltam,csak ez éppen idevágó téma volt és volt aki felhozta!Sajnálom ha ezzel valakit megbántottam és le is lehet hurrogni,de sajnos ez az igazság!
11.21-es , én is egyetértek veled, sajnos ma sok fiatal nagyon válogat a munkahelyek közt, egészen addig, amíg annyira legatyásodnak, hogy szinte egy fillérjük sincs.
Ezt nem kéne megvárniuk. Én nem vagyok olyan fiatal (50),de pl. a férjem tavaly kétszer lett munkanélküli 54 évesen és mind a kétszer talált állást. Igaz talpalt is érte egyfolytában, ahol nem kerestek embert, oda is elment és leadta az életrajzát és szerencsére az egyik ilyen bejött, már több mint egy éve ott van.
Én dolgozom, nem valami sok a fizetésem, ezért kiegészítésképp belevágtam egy MLM-es munkába, (én se válogathatok 50 évesen) nemrég kezdtem, ha jól csinálom jó kis kiegészítés lesz. a múltkor itt nagyon panaszkodott egy fiatal lány, Pest környéki, hogy nincs munkája, ajánlottam neki próbálja meg ezt, és kiderült még annyi pénze sincs hogy ideutazzon Pestre ill. vissza ahol lakik. Ennél azért bármilyen munka csak jobb lehet. (Mondjuk ha valaki a testéből él, azt nem igazán tudnám tolerálni)
Ha valami nem is olyan jó meló, de a semminél több, és mellette keresnék tovább, amíg sikerül valami jobbat találni. Bp-en azért könnyebb valamivel, főleg a fiataloknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!