Hogyan szerezhetnék pénzt?
Sziasztok!
Egy 19 éves debreceni lány vagyok - és abszolút pénztelen. Sajnos szegény anyagi körülmények között élünk, ezért nálunk nincs zsebpénz és még időnként sem tudok pénz kérni itthon erre-arra. Aki tudja, hogy milyen hónapokon keresztül forintok nélkül élni, tudja, hogy milyen megalázó helyzet... még arra sem telik, hogy időnként Mekizni menjek a barátaimmal, vagy megvegyek magamnak egy új ruhát, nemhogy egyetemre gyűjtsek...egyszerűen nincs miből.
Mit tehetnék?
Két diákszövetkezethez is bejelentkeztem, gondoltam az ország második legnagyobb városa, csak akad meló. Hát nem: azt a keveset, ami van, a szövetkezetek inkább bejáratott emberekkel végeztetik. Akárhányszor megyek érdeklődni, sosem kellek. Rokonoknál, ismerősöknél is érdeklődtem, ők sem tudnak munkát adni. Nyáron próbáltam állást keresni, sehova nem kellettem érettségivel, ráadásul most OKJ-n álmaim szakmáját tanulom, ezért sincs időm mindennapi 8 órás munkát végezni - nem mintha felvennének.
Egyre jobban kétségbe vagyok esve. Már mindennel próbálkoztam, de hiába. Hova fordulhatnék még, hogy legalább annyit gyűjthessek egy hónapban, hogy ne okozzon gondot megvenni egy pár cipőt a régi kopott helyett?
"A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:58"
Nem véletlenül vagy 52%. Megsúgom, mi mai fiatalok vért pisálunk, hogy el tudjunk helyezkedni, és én is voltam lovakat takarítani, meg 24 órás melót végezni idős néni mellett. Mindezt frissen operált kézzel. Csak úgy mondom. Nem kellene minket rögtön így leírni, nagyon sokan járunk ebben a cipőben (bocs a rossz szóviccért, kérdező), amiben a kérdező is. Munka nincs mert fiatalok vagyunk, nincs tapasztalatunk. Engem nemrég nem vettek föl mert nő vagyok, és biztos elmegyek majd szülni. A nagy büdös helyzet az, hogy rohadt nagy kakiban van az ország, tanulás mellett nem lehet dolgozni, akinek igen, annak nagy mákja van, nagyon nagy mákja, és legtöbbször protekción múlik minden!!! Három évig voltam betanított munkás diplomával, két nyelvvizsgával, kitörölhettem vele a fenekemet, minden papírommal, és most már ott sincs hely!!!
Úgyhogy aki a kérdezőt leírja, hogy "nem akar dolgozni", meg igazgatói állás kell neki, nyissa ki a szemét, húzza ki a fejét a homokból, és nézzen körül, mi folyik ebben az országban. Íróasztal mögül, havi fix fizetéssel, könnyű röfögni!!!
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:12
Ha meg k.rvának menne, és napiszaron villogna, gondolom, ti nyomnátok oda az első kommentet, hogy "aki keres munkát, az talál, fúj k.rva" Kérdező, szerintem jelentsd már ezeket a f@szorientált alakokat pár moderátornak.
Hát nem tudom, hogy ez a próbavásárlás mindenhol ennyire bejövős-e, vagy csak bizonyos városokban. Én pécsi vagyok, kb. 3-szor is jelentkeztem már erre, és még csak visszajelzést sem kaptam, pedig három éve kb minden évben egyszer eszembe jut, hogy na, jelentkezek ide. De soha semmi.
Sajnos azt látom, hogy munkát már nagyjából csak az kaphat, akinek vannak összeköttetései. Én ezzel megszívtam, a családomban MINDENKI pedagógus, na most egy iskolába egyikük sem fog tudni beprotezsálni, ha egyszer én nem vagyok tanár. Nem mintha tanári végzettséggel annyira lehetne manapság munkát találni, a szüleimnek/rokonaimnak is csak azért van munkahelyük, mert 20-30 éve ugyan ott dolgoznak. Ha most lennének pályakezdők, hát nem sok jóra számíthatnának.
Múltkor a nagymamám mondta, hogy ne panaszkodjak, hiszen van munkám. Hát, szegény nagyi mondjuk nem volt vele tisztában, hogy mit jelent az, hogy önkéntes vagyok :) Szép és jó, szeretem is csinálni, de hát ezért ugye egy petákot sem kapok. De már annak is örülhetek, hogy ilyen munkám van, mert legalább diploma után jól fog kinézni az önéletrajzomban, hogy már van tapasztalatom. Addig meg marad a diákhitel (hála a jó égnek ma megérkezett :)
Kérdező, neked annyit tudok javasolni, hogy most, hogy jön a jó idő, járj végig minden kávézót, cukrászdát, stb. helyet, hogy munkát keresel, tavasztól szoktak felvenni több pincérnőt, fagyislányt, stb-t, amikor már a kiülős helyek is nyitnak.
ma 22:36-os vagyok!
Még annyit tennék hozzá,hogy ráadásul még előre lépési lehetőség is lenne,csak ők ezt nem bírják kivárni!Ráadásul még a munka is változatos!
Kedves barátom,
nekem se kell a rizsa, én is dolgoztam havi 110 ezerért, amiből lett aztán 90 ezer (mondjuk még az is oké), én is kaptam nyaralópénzt, ami nem annyi lett, mint amit mondtak, és nekünk is volt tizenharmadik havi fizetés, amit nem kaptunk meg. Én három évig csináltam, közben előremeneteli lehetőség is volt, csak mire kikerült a papír, már megvolt rá a jelölt.
Én ismerem ezeket a gyárakat. Töltelék vagy, sokadik senki, akinek húszan ugranak a helyére, ha valamit rosszul csinál, és utolsó moslékként kezelik a főnökei.
Te álltál valaha a szalag mellett? Csináltad a szélvédőket? Állj be melléjük, aztán egy hét múlva gyere vissza, hogy mire gondoltál. Hm?
Egyébként meg barom az a jó édes anyád. Csak remélem, hogy felfogod a válaszomat, mert ahogy elnézem, az 52% az IQ-dra vonatkozik. Te fostos tetű.
Hát te kedves 80%-os nyomorék én sok helyen dolgoztam már,voltam beteg tologató havi 60 ezerért,voltam gyári munkás,voltam raktáros,voltam benzin kutas és még sorolhatnám!De én nem válogattam mint a magad fajta tápos fos talicskák,hanem érettségivel és diplomával nyelvtudással elmentem kuli munkát is elvégezni hogy ne dögöljek éhen,de a te kortársaid,veled együtt egyenlők a nullával,mert ha már egy kicsit is dolgozni kell akkor már nyavajognak mint a szűz ku.rvák!Nem kell a duma kisbarátom,mert látom magam körül a dolgokat és ezeket tapasztalom!Érdekes módon én mindig találtam munkát!Hogy van ez?????Aki nagyon akar az talál és igenis elmegy akár 50-60 ezerért dolgozni,ahogy én annó!
Úgy hogy te drága bar.omarcu sza.rrágó kis görény,nekem ne dumáljál mert bele lépek a mocskos pofádba,de lusta senki házi!
Hű, de elharapództatok!
Ebből aztán szegény lánynak nem lesz cipője.
Kérdező, azt gondolom, hogy nem kellene a jelenlegi helyzetedben valami speciális munkát keresned, hanem olyant, amit bármikor csinálhatsz, hogy az okj-t tudd mellette végezni. Meki, Tesco, takarítós cégnél éjszakai irodatakarítás, vagy háznál takarítás-vasalás. Időben csak így tudsz alkalmazkodni a tanuláshoz.Nagyobb benzinkutaknál keresd meg a vezetőt, és érdeklődj tőle akár kutas, akár shopos-pultos munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!