Mit ennétek szívesen egy étteremben?
tzatziki
görög saláta
feta sajtos pulyka
citromos pulyka
nutellás palacsinta
rák saláta
... :)
Az étlapot mindig a konyhafőnök, a chef állítja össze, nem a tulajdonos, hacsak nem ért hozzá. Képzettség kell hozzá, hiszen csak így lehet jól összeállítani egy étlapot.
Az étlap alapja, hogy az ételeket úgymond "egymásból" lehessen előállítani, hiszen így lesz költségkímélő. Tehát nem szabad olyat csinálni, hogy egy étlapon van pl. 5féle hal, marha, sertés, kacsa, csirke, teljesen felesleges, mert a hús fele a kukában végzi.
Pl. ha tartasz szűzérmét, abból lehet csinálni steaket, nyársat, egybesültet, és rögtön egyféle húsból van 3féle ételed.
Nincs értelme 20 oldalas étlapot csinálni. Jól néz ki, de nem kifizetődő.
Fel kell venni egy jó chefet és ezt bízd csak rá.
Házias ízekre vágynék (tejfölös csirke - nokedli, csülkös bableves, helyben készített sajttal-sonkával töltött csirkemell, ilyesmi.)
És sokszor szívesen ennék főzeléket is, de általában nem szerepel az étlapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!