Gyerektartást csak nettóból lehet százalékosan megállapítani, vagy van lehetőség a bruttót alapul venni?
Figyelt kérdés
Persze tuti,hogy nem ugyanaz lenne a % mértéke...2011. márc. 8. 16:31
12/12 anonim válasza:
A kérdés legalul és a végrehajtó válasza ugye? Én is ezért gondoltam egyből csak a nettóra, mert alaposabban nem térnek ki rá! Egy biztos. A jogalkotók úgy rendezték, hogy egy egyszerű ember (amilyen én is vagyok) még véletlenül se értse meg ezeket a dolgokat.:)Szerintem a családi adókedvezménnyel és (vagy) adó visszatérítéssel növelt bruttó bért, fel lehet fogni nettónak (mivel arra még rámennek a többi kötelező különböző járulékok) és bruttónak is. ( mivel az már adó visszatérítéssel stb.növelt, tehát mégsem teljesen bruttó, de már nem is nettó). Ez ilyen köztes állapot, aminek nevet kéne adni.:) De hát a lényeg ahogy én megértettem hogy ezt a ("nettó")-bruttót:) veszik alapul a gyerektartásnál. Amúgy szerintem sokan inkább tényleg azért kérhetik ezeket a kedvezményeket a bevallásban az APEH-tól, mert így tényleg nehezebb érvényesíteni belőle a tartásdíjat.Aki nem jár alaposabban utána az nem is sejti hogy ilyen van.:)Jó hogy feltetted ezt a kérdést, mert érdekes ügy és így legalább már ezt is tudom,bár érintett ilyen ügyben nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!