Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha határozott idejű munkaszerz...

Ha határozott idejű munkaszerződésem volt, az tényleg nem számít munkaviszonynak?

Figyelt kérdés
Most itt arra gondolok, hogy ha babát szeretnénk de nincs meg a fél év munkaviszonyom (vagyis megvan ha beleszámít a munkaviszonyba a 3hónap határozott idejű munka) akkor elfelejthetem a Tgyás-t a Gyedet meg a gyest is?
2009. febr. 17. 20:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
bocsi a tudatlanságomért e- témában, de még nem voltam hasonló helyzetben! :)
2009. febr. 17. 20:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen munkaviszonynak számít. A TGYÁS-hoz illetve GYED-hez pillanatnyilag a szülést megelőző két évben 180 nap munkaviszony kell, illetve a szüléskor biztosítottnak kell lenni. Az ellátásokra való jogosultságod első sorban attól függ hogy most van-e munkaviszonyod. GYES alanyi jogon járó juttatás.
2009. febr. 17. 20:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Jelenleg is dolgozom de ez úgy volt, hogy októberben kaptam egy szerződst határozott időre nov.15-ig! Ezt meghosszabították dec. 15.ig utánna ezt is meghosszabították jan. 15. ig de most nem írattak velem azóta új szerződést mert azt mondta a főnököm hogy az automatikusan megy tovább csak határozatlan idejűként.létezik ilyen?
2009. febr. 17. 20:49
 4/12 A kérdező kommentje:
JAjj amúgy köszönöm szépen a választ:)
2009. febr. 17. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg a szoktak munkaszerződést írni annak határozatlanná idejűvé válásakor. Egyébként meg úgy van, ha a határozott idejű szerződés lejárta után a munkavállaló a főnöke tudtával tovább dolgozik akkor az a munkaviszony határozatlanná vált.
2009. febr. 17. 20:56
 6/12 A kérdező kommentje:

de akkor ugyanúgy be vagyok jelentve,és fizet utánam?

mert ez nekem furcsa! De valami módosított munkaszerződést nem kellett volna csinálnia azért?

De így is jár mondjuk szabadság táppénz ilyesmi?

2009. febr. 17. 21:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez jutott nekem is eszembe miután írtam a választ, hogy vajon be vagy-e jelentve ha igen mikortól.
2009. febr. 17. 21:06
 8/12 A kérdező kommentje:
mert nemrég kaptunk egy ellenörzést,és tőlem kérdezte a manusz,hogy tudomásom szerint be vagyok e jelentve!? Én azt mondtam igen!
2009. febr. 17. 21:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Elméletileg október 15.től be vagyok jelentve! Vagy a határozatlan idejű szerződés ellenére nem kötelező bejelentenie?
2009. febr. 17. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A munkaviszony első napjától kötelező bejelentenie, függetlenül attól, hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződésed van.
2009. febr. 17. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!