Hogyan értelmezzem az alábbi jogszabályt?
(5) A kihordási idő elteltével a ruházat a dolgozó tulajdonába kerül.
10.§
A közszolgálati jogviszony megszűnése esetén - az elhalálozás és a nyugdíjba vonuló kivételével - a munkavégzési kötelezettség alóli felmentés napjától kezdődően a dolgozó köteles az igénybe vett ruházatot visszaszolgáltatni, vagy az értékét a le nem járt kihordási idő arányában megtéríteni.
Sajnos egy olyan helyzetbe kerültem ahol nem tudok mit tenni. Jelenleg közterület-felügyelőként dolgozom, 1 év munkanélküliség után elhelyezkedtem ebben mert nem volt jobb 2 hónapja. Azóta ismerősöm szólt hogy amire vártam munkahely felszabadult és mehetek. Mivel én 6 hónapos próba időt töltőm így mindenki azt gondolhatná mondjak fel akkor azonnal. De sajnos nem így van. munkáltatóm ki akarja velem fizettetni a 130 ezer forint ruhámat, miközben a jogszabályban ott van hogy le is adhatom, és az a kérdésem ezt ki dönti el én vagy ők? mert 5 éve ezelőtt másfél évig szintén ezt a tisztséget töltöttem be másik önkormányzatnál ott mondták hogy választhatok, kifizetem és megtartom vagy leadok mindet....
Köszönöm előre is a választ.
U.I ha mégis a munkáltató dönti el ezt akkor hogyan tudnám elérni hogy ne kelljen vissza fizetni? gondolok arra hogy az orvos alkalmatlanná nyilvánít stb...
Ez melyik jogszabály?
"A közszolgálati jogviszony megszűnése esetén - az elhalálozás és a nyugdíjba vonuló kivételével - a munkavégzési kötelezettség alóli felmentés napjától kezdődően a dolgozó köteles az igénybe vett ruházatot visszaszolgáltatni, vagy az értékét a le nem járt kihordási idő arányában megtéríteni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!