Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kérdezzek a főbérlőtől?

Mit kérdezzek a főbérlőtől?

Figyelt kérdés

A kérdés a következő(nem engedte kiírni):

Mit kérdezzek a főbérlőtől, ha albérleti szobát megyek megnézni? (S. O. S)

Még sosem volt albérletem, s épp most készülök kivenni egy szobát.Nem tudom ,hogy ilyenkor mit kell megkérdezni a főbérlőtől (aki szintén ott fog lakni a lakás egy másik szobájában)? Persze vannak alap kérdések, hogy mivel van felszerelve, de mi az, amit mindenképp meg kell kérdezni, meg kell tudni, hogy ne fogjunk mellé? Milyen a jó albérlet? (Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?)

A legalapvetőbb kérdések is jöhetnek, mert én nem tudom, hogy mit kérdezzek!!!

S egyáltalán lehet ilyenkor alkudni valamit a bérleti díjból? Az albérlet Budapesten lenne.

2011. febr. 12. 18:26
 1/2 anonim válasza:

Én is pont ma gondolkoztam ezen, habár nekem sajna nem telik albérletre :(

Minden esetre szerintem tudd meg hogy milyen a fickó/csajszi, azaz hogy olyan-é mint te. Mondjuk ha bulizós vagy akkor nem biztos hogy jó melléd egy stréber, meg fordítva is. Illetve hogy dohányzik-e a lakásban, vagy ez is fordítva is. És ha eljutottál már odáig hogy rendben, akkor ne felejts el szerződést kötni, habár ehhez már nem értek, csak tudom hogy fontos...

2011. febr. 12. 21:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben kérdezd meg, hogy használhatod-e az ő háztartási gépeit, ha van sajátod, és azt szeretnéd, akkor hogy azt odaviheted-e. Én laktam így, például a főbérlő azt mondta, nehogy vigyek valamit, így is kicsi a lakás :)

Kérdezd meg, hogy a bérleti díjon kívül mibe kell még beszállnod (pl. hoztok-e felesben wc papírt, vagy azt ő intézi). Hogy legyen a takarítás.

Mindenképp kérdezd meg, hogy feljöhetnek-e hozzád látogatóba a barátaid, van-e esetleg olyan igénye, hogy mondjuk este nyolc után ne legyen ott idegen. Hogy alhat-e nálad a barátod/barátnőd (akkor is kérdezd meg, ha még nincs, mert később lesz és akkor ez fontos kérdés!).

Kérdezd emg, hogy nyáron mi a helyzet, ha két hónapig nem lennél (kivéve ha fenn maradsz dolgozni), kell-e fizetned akkor is valamennyit.

És kérd meg, hogy ha van bármi elvárása feléd, azt mondja meg.

Én laktam főbérlővel egy ideig (aki ráadásul 65 éves volt), nagyon szerettem. A hallása rossz volt, ezért nem zavarta, ha pl. este későn zenét hallgattam vagy bármit csináltam, mert aludt, mint a bunda. És mindig adott kaját, ha főzött. Meg kitakarított nálam és kimosta a ruháim :) Na és persze fix volt az albérleti díj, hiszen tulajdonképpen csak azért vett maga mellé, hogy a rezsibe beszálljak, de még a rezsi felét se kellett kifizetnem :)

2011. febr. 12. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!