Hol találhat állást olyan ember, akinek csak 8 általánosa van?
Végigböngésztem már mindent. Sehol semmi álláslehetőség az olyanoknak, mint én. Nincs jogosítványom, nem beszélek idegennyelven, nincs (rendes) számítógépes ismeretem, csak nyolc általánosom van, semmi tapasztalat munka terén...stb. De óriási szükségem lenne egy akármilyen munkára. Diákmunka kizárva, mert 1. már nagykorú vagyok, 2. esti tagozatos, és csak nappali tagozaton adnak iskolátogatásit, ami ugye a feltétele a diákmunkának. Valaki tud segíteni? Akár csak böngészni a neten...
Már arra is gondoltam, hogy valami tényleg igazán sz*r éjszakai munkát vállalnék valahol, de azokból sincs "nekem megfelelő", vagyis én nem vagyok megfelelő semmilyen munkára sem. Mert vagy erős fizikai munkát kellene vállalni, azaz férfiembert keresnek, vagy érettségi az alapkövetelmény. Én meg 20/L, nyolc általánossal. :S
Kérdező, szerintem nagyon értelmesen, jól fogalmazol és helyesen írsz, én meg nem mondanám hogy csak 8 általánosod van! Egy tipp, írd meg azt az életrajzot, de főleg azt írd bele, hogy pl. fiatal vagy, nagy munkabírású, független (nincs család, kicsi gyerek akiről gondoskodnod kellene), nyitott az új dolgokra (stb., többet így ismeretlenül nem tudok írni), ezeket kicsit részletezd, írj példát rá, szóval írd le hogy miért jár állati jól a munkaadó ha téged vesz fel. Ha csini vagy mehet egy jó fénykép is (persze nem egész alakos, bulizós, csak amolyan visszafogott). Írj bele mindent amit dolgoztál, mindegy mi volt az, gondolom valamilyen munkát csak végeztél már eddigi életedben. A végzettségedet meg csak a végére írd, felsorolás szerűen, hogy ne szúrja ki mindjárt az elején a felvételiztető szemét. De én ezt lehet h el is hagynám, legyen csak kíváncsi rád. Ha megismer úgyis elcsodálkozik, hogy "Jééé, nem is gondoltam volna h csak 8 általános!".
Azután küldd el az életrajzodat "pofátlanul", jó sok céghez, ne lelkizz rajta h kinek hogy sikerült előtte. Bátraké a szerencse!
Köszönöm a válaszokat!
Én 16 éves koromig voltam tanköteles, szóval volt egy "kis" szünet, amit nem részleteznék, mert nem ez a lényeg.
A helyesírás szerintem nem jelent semmit, attól még lehetek országos hülye (nem vagyok), vagy éppen egy műveletlen, tanulatlan bunkó, aki számolni sem tud. (ez sem vagyok, de lehetnék). :)
Utolsó! Jó tippeket adtál, csak az a baj, hogy annak az Önéletrajznak a fele hazugság lenne, ami később sajnos ki is derülne.
A húgom most 24 éves. Neki is csak 8 általános a végzettsége, mert a középiskolá(ka)t 2 év után hanyagolta, többször többnek nekifutott, de végül úgy alakult, hogy nem fejezte be egyiket se.
(Csak leírom, hogy a családunkban nem ez a jellemző, mert én főiskolát végeztem, a szüleinknek érettségijük van, az unokatestvérek szintén főiskolai diplomával rendelkeznek vagy legalábbis elkezdtek valamilyen főiskolát, tehát érettségijük van, de nem mennek vele sokra.)
Néhány hónapja a tesco-nál dolgozik. Többféle feladatra is jelentkezett, és majdnem egyszerre kapott két értesítést is: az egyik helyen takarítás (az van közelebb, ezért oda ment), a másik helyre pedig pénztárosként vették volna fel. Nekem úgy rémlik, hogy a tesco-s online jelentkezési űrlapon meg lehetett jelölni, hogy milyen időintervallumban szeretne dolgozni. Valószínűleg ez alapján is könnyebben válogatnak a jelentkezők közül.
Kitartás! Az önéletrajzban pedig nem kell össze-vissza handabandázni. Vannak olyan formátumúak, aminél csak alapadatokat kell megadni. Ha neked csak 8 általánosod van, akkor azt írod be, és kész. Nehogy azt gondold, hogy kevés ilyen ember van!
És még egy példa, szintén a családomból:
A sógornőm (teljesen normális, csak szegényebb környezetből származik) 8 általános után gyereket szült kb. 16 évesen. Így alakult... Aztán férjhez ment az öcsémhez, és szült még egyet, és még egyet, és még egyet. Amikor már a negyedik is kicsit nagyobb lett és elkezdte az iskolát, a sógornőm is beült az iskolapadba, megszerezte az érettségit (estin), most pedig OKJ-s tanfolyamra jár, gazdasági informatikusnak tanul.
A gyerekek születése között dolgozott, el tudott helyezkedni (Bács-Kiskun), jó, nem azonnal, de sikerült.
És végül: mintha egy másik kérdésnél azt olvastam volna, levelezőn is lehet érettségit szerezni (ha nagyon akarsz). :)
Szóval, sok sikert!
Tippelek, babáztál? :)
Mert ebben az esetben például megpróbálhatnál baba- vagy gyerekruhaboltban elhelyezkedni, itt kimondottan előny lehet, ha mondjuk le tudod nyugtatni a gyerekeket. És ezt nyugodtan bele lehet írni az önéletajzba, hiszen ha jó volt a tippem, akkor ebben mindenképp jobb vagy a többi jelentkezőnél.
De ha más van, akkor is keresd meg azt, ami pozitívum. A legtöbben ennyi idős korukig csak az iskolában ülnek, szóval bármi más, amit csináltál, a megfelelő helyen előny lehet számodra.
Igen dolgoztam már, 14 évesen diákmunkáztam (szórólapozás meg hasonlók) és 15-16 éves korom körül dolgoztam nőiruha üzletben, de nem igazán volt valódi munka, csak amolyan segéd voltam, tehát sok tapasztalatot nem szereztem, nem kezelhettem a pénztárgépet meg ilyenek. Csak eladhattam ruhát, kipakolhattam az árut meg ilyenek.
Mégegyszer köszi a válaszokat, adtatok egy kis lelkesedést. Beadom az "Önéletrajzom" ahova csak lehet, aztán lesz, ami lesz.
Ja, egyébként Budapesti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!