Hol találhat állást olyan ember, akinek csak 8 általánosa van?
Végigböngésztem már mindent. Sehol semmi álláslehetőség az olyanoknak, mint én. Nincs jogosítványom, nem beszélek idegennyelven, nincs (rendes) számítógépes ismeretem, csak nyolc általánosom van, semmi tapasztalat munka terén...stb. De óriási szükségem lenne egy akármilyen munkára. Diákmunka kizárva, mert 1. már nagykorú vagyok, 2. esti tagozatos, és csak nappali tagozaton adnak iskolátogatásit, ami ugye a feltétele a diákmunkának. Valaki tud segíteni? Akár csak böngészni a neten...
Már arra is gondoltam, hogy valami tényleg igazán sz*r éjszakai munkát vállalnék valahol, de azokból sincs "nekem megfelelő", vagyis én nem vagyok megfelelő semmilyen munkára sem. Mert vagy erős fizikai munkát kellene vállalni, azaz férfiembert keresnek, vagy érettségi az alapkövetelmény. Én meg 20/L, nyolc általánossal. :S
Nappalira nem vettek fel sajnos. És tanulok persze.
Ismerősöknél sincs munkalehetőség, ezeket már próbáltam. Egy lehetőség volt, de ott az folt a feltétel, hogy érteni kellett a műszaki cikkekhez. Szóval amint van valami, rögtön utána kiderül, hogy mégsem jó, mert van valami feltétel, aminek én nem felelek meg.
Igazán érdekelne, hogy hogy sikerült ennyi idő alatt csak ennyi végzettséget összehoznod? Mit csináltál eddig, csavarogtál, börtönben voltál? 18 éves korig tanköteles voltál, olyan meg nincs, hogy legalább egy lepusztult szakmunkásképzőbe ne vegyenek fel valakit, ha egyszer jelentkezik. Ha más nem, két szakmád lehetne azóta.
Ha 3 keresztet írtál volna a kérdés helyett, akkor még megérteném, de a helyesírásod se olyan rossz, mint amit ezen az oldalon is látni elég sok embertől.
Akkor?
Utolsó!
Elmondanám neked, hogy 23 éves koromig én is csak 8 általánossal rendelkeztem, meg egy 2 hónapos gyorstalpaló okj-el.Ha a miértekre vagy kíváncsi: nem voltam börtönbe, csak 17 éves koromig szinte az utca nevel, alkoholista anyám miatt, apámat nem is ismertem, 14 éves koromtól magamat kellett eltartanom, + a 90 éves nagymamámat pelenkáznom, ápolnom egyedül.Egyszerűen kajára nem volt pénz, nem ruhára, bérletre, hogy iskolába járjak.
Kérdező: Mégis, évek óta egy multinál vagyok pénztáros, 2 éve főpénztáros, (nem tescó), minimálbér felett keresek jóval, közben leérettségiztem, levelezőn diplomázom, úgyhogy vannak lehetőségek, csak ki kell aknázni őket.
Jó, nem cikizésből kérdeztem én se, csak tényleg érdekel, mi van az ilyenek mögött.
(Mert ha még mellé csapnivaló lenne a helyesírása is, akkor betudnám annak, hogy 4 év első osztály, 3 év második, 4 év harmadik, stb, aztán így jönne ki 20 évesre a 8 általános :P )
Én is egy évig szívtam, amíg sikerült elhelyezkednem diplomával, na én meg már inkább letagadtam volna a diplomát (mert a pénz kellett volna valamiből, akkor is, ha túlképzett vagyok), de azt se tehettem meg, mert hülye fejjel bevezettem a doktori címet a személyimbe :P
Nem jó ez így se, úgy se, csak úgy, ha van ismerősöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!