Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni manapság...

Hogy lehet elkerülni manapság az anyagi csődőt?

Figyelt kérdés
A párom is és én is dolgozunk, mégis nyögünk a lakástörlesztő, a hitel és a rezsik miatt. Nem dohányzunk, nem iszunk, nem szórjuk a pénzt, mégis nehézséget okoz a talpon maradás. Ti hogy gazdálkodtok sikeresen? Keressek még egy munkahelyet? Hova jut ez a társadalom?
2011. jan. 28. 10:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hitel hitel hátán, mégis mit vársz?Nem kéne mindenbe beleugrani.Ördögi kör, sosem lesz vége.
2011. jan. 28. 12:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, nem mindenki pottyan ki tehetős valagból, és ha nem albérletből akarok nyugdíjba menni akkor a hitel a lehetőség. Ezért nem kell minket hiteleseket megkövezni, mert mi is akarunk valamit az életben.
2011. jan. 28. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is van egy (hálistennek) minimális lakáshitelünk, a nagyja már lement. Előtte "tehetősebbek" voltunk, most gyesen vagyok, havi 210 ezer a kieső jövedelmünk. :( Viszont itt a gyerek! :)

Mi a talponmaradás érdekében nem vállalunk (sajnos) több gyereket. A szívem vérzik, de nem szeretnék nyomorogni, vagy megvonni valamit az egyiktől a másik rovására később. Igaz, így a testvért vonom meg tőle. :( Rohadt egy világ ez, annak aki nem politikus.

2011. jan. 28. 14:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha valamit akarsz az életben, akkor az munkával próbáld meg elérni, takarékossággal, nem hitellel, mert ez lesz a vége.
2011. jan. 28. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Kedves Intelligens első és harmadik hozzászóló. (mert nyilván egy személyről van szó). A kérdező hitele MÁR MEGVAN, és erre kért valami okos tanácsot, nem arra, hogy ne vegyen fel hitelt a jövőben (mert nyilván nem is szándékozik többet felvenni).
2011. jan. 28. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem én emlegettem "valagakat", úgyhogy vitatkozhatnánk, hogy ki az intelligensebb.
2011. jan. 28. 16:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha esetleg megsértettem a kedves 1-est, de ne ítéljen igazságtalanul. És zárójelben megjegyezném, hogy azon emberek közé tartozom, akik úgymond húzzák az országot előre, mert nem minimál béren szerepelek. Csak elkeserítő már lassan az egész ország helyzete. A többieknek pedig köszönöm az emberi választ.
2011. jan. 28. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Hol éltek???
2011. jan. 28. 18:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Kicsit hosszú leszek, igyekszem segíteni.

Hitelünk van nekünk is, és nehéz is lett.

Ami miatt ez engem különösen bosszant az az, hogy 100x átrágtuk, számoltuk, hogy a bevételeinknek a felénél többet ne terheljünk le. Aztán jött a válság, meg a CHF árfolyama felment, az kimaradt a tervezésből, hogy lombikbabánk lesz (ami pénzbe kerül) és ugye a fizum helyett alig gyed-et kapok...

Na szóval:

Rövidtávú megoldásként ami forint hitelünk volt, azt kiváltjuk egy másikkal, hosszabb futamidőre, hogy a mérlegünk egyenesbe kerüljön most. Ez hosszútávon nem éri meg, mert a tartozásunk a duplája lesz, de úgy néztük, hogy elő lehessen törleszteni kamatok nélkül és így elvben 3 év alatt kimegy a hat évre felvett hitelünk.

A férjem dolgozik, plusz mellette belekezdtünk egy mlm vállalkozásba, ez a jövőnk egyik pillére lesz, ha tudok besegítek.

Kereshetsz másodállást, de előtte nézz szét a mostani helyeden, nem tudsz-e béremelést előléptetést szerezni. Aztán másik állást is kereshetsz, ahol több a fizetés.

SOS visszamegyek dolgozni, már bértárgyalunk, mert azzal is több a pénz, a gyerek meg megy bölcsibe. Én csak szeptembertől szerettem volna, de ez van. Így is két éves lesz, mire bekerül.

Indítok egy weboldalt, amivel természetesen pénzt szeretnék keresni. Ez partnerprogramokra épül, illetve egy másik oldalunk ajánlatait is megjelenítem itt.

Amit nagyon tudok ajánlani: olvasd el Kiyosaki könyveit. Kezdd a Gazdag papa, szegény papa könyvével, aztán jöhet a Cashflow négyszög, majd a gyerekek pü.i fejlesztéséről szóló könyvét és utána tedd rá a Ki vette el a pénzem c. írását.

Remekül meg lehet érteni (na jó, nem első olvasatra), hogy miben különbözik a gazdag és szegény ember gondolkodásmódja.

Ja, amit még csinálunk:

Nagyon szigorú háztartási füzetet vezetek. Ebben minden kiadást blokkok alapján vezetek, mert így láttam át, mire mennyi megy el havi szinten. Rengeteg pénz megy el csokira, chips-re, kólára, cigire majd' minden háztartásban. Tízezrekben mérhető.

Vásárláskor a kg vagy literárat nézd.Nem mindig a nagyobb, vagy az akciós az olcsóbb.

Spórolás: kapcsolj ki minden ledet éjjelre. Ha őrláng ég valahol (gáz), azt is. Nekünk csak ez a vízmelegítő kikapcsolás havi 1000 Ft-ot jelentett. Keress ingyenes folyószámlát (csak nézd meg a feltételét, mi megszívtuk az első ilyennel). Ne kérj pl. sms értesítést minden vásárlásodról, hanem csak a jóváírásokról. Havonta 300 ft volt csak az sms díjam, ez évi közel 4000 ft.

Remélem segítettem.

2011. jan. 29. 07:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez egy nagyon értelmes és hasznos válasz volt. A legjobbakat kívánom Neked, és a családod számára is.
2011. jan. 30. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!