Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez így korrekt, ha ennyit kérek?

Ez így korrekt, ha ennyit kérek?

Figyelt kérdés

37 éves vagyok, van egy 22 éves ismerősöm. Gyerekkora óta elég jóban voltunk. Most a közelembe kezdett el járni egyetemre, de sehogysem találja a helyét. Lakott pár helyen. Felajánlottam, jöjjön hozzám, bár nem gondoltam, hogy komolyan veszi, mert innen több mint egy óra az út.

Hetente 4 éjszakát fog itt aludni. Elmondta, kevés a pénze, mert otthonról nem kap (pedig az anyjának nincs kevés pénze, csak nem bírja beosztani), a nemrég elhalt apja után árvaságit meg némi ösztöndíjat, az összesen kb. 45 000 Ft.

Persze így nehéz kérnem tőle, de szerintem egyikünknek sem jó, ha ingyen van itt. Ő nem ajánkott fel semmit, de olykor eszik a kajámból, stb., stb., bár kevés vizet fogyaszt, és hűvösbn szeret aludni (külön szobája van). Szóval, én mégis azt gondoltam, hogy kérnék tőle, mondjuk 4-500 Ft/éjszaka díjat, így ha nincs itt, nem kell fizetnie.

Tudom, a 45 000-ből az is sok, de nem tehetek az anyja pénzkezelési bénaságáról. És múlt hónapban közel 50 ezer Ft volt a rezsim, plusz a bérleti díjam (mert bérelem a lakást).

Szóval? Mit gondoltok?

2011. jan. 21. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Igen, szerintem így korrekt.
2011. jan. 21. 20:12
 2/3 anonim válasza:
80%
Szerintem reális.Tök jó fej vagy!:-)
2011. jan. 21. 20:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Először 4-5ezret olvastam /éj:D

De a 4-500Ft sztem is reális, az kb 8ezer havonta, én annyit fizettem a hideg kollégiumért, amit megosztottam még 2 fővel:)

2011. jan. 23. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!