Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Áprilisban lejár a gyesem,...

Áprilisban lejár a gyesem, jogosult lehetek munkanélkülire?

Figyelt kérdés
3 évig csak a GYES-t kaptam előtte sajnos úgy alakult hogy ugyan volt melóm de kiskönyves,tehát GYED-re nem voltam jogosult.Ha esetleg úgy alakul hogy nem lesz melóm egyből(bár folyamatosan azon vagyok hogy legyen csak nem egyszerű)akkor munkanélkülire mehetek?És kaphatok esetleg segélyt,vagy akármit?Nagyon remélem inkább melóm lesz előbb mert nem akarok segélyeken élni.
2011. jan. 5. 11:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha volt a megelőző 4 évben legalább 365 nap munkaviszonyod, akkor álláskeresési járadékot, ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor álláskeresési segélyt kaphatsz.

Ha a gyest alanyi jogon kaptad, és nem voltál munkaviszonyban (fizetés nélküli szabin), akkor a gyes nem számít munkaviszonynak, nem jogosít álláskeresési járadékra/segélyre.

2011. jan. 5. 17:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2011. jan. 6. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!