20 éves múltam áprilisban, szeptembertől cukrász suliba mennék nappali tagozatra, így mi járna nekem? (többi lennt)
Figyelt kérdés
2009-ben érettségiztem le, nem találtam normális munkahelyet, csak alkalmi munkáim voltak, így belevágnék a cukrász suliba. Viszont nappali tagozatra mennék, tehát diáknak számítanék. Most munkanélküliként kapom a bérpótló juttatást, gondolom ezt elfelejthetem ha suliba megyek. Mi lehet ilyen esetben igényelni, a családi pótlékon kívül?(egyke vagyok, szülei felajánlották a CSP-t, de 12ezerből nehézkesen jönnék ki egy hónapra nézve(a párommal albérletben élünk). Önkormányzattól ilyen esetben lehet mondjuk az átmeneti segélyt igényelni?(havi 10ezer ft)2011. júl. 21. 17:43
1/4 anonim válasza:
Sem a családi pótlék nem jár, sem a bérpótló juttatás, sem pedig átmeneti segély. 2010. augusztusától ugyanis annak a tanévnek a végéig vehető fel a családi pótlék, amelyik tanévben a 20. életévét betölti a gyermek. Mivel te áprilisban elmúltál 20, így már nem fog járni.
2/4 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó, és akkor miből éljek meg? Iskola mellett se hiszem hogy könnyebben felvesznek valahova, mint így hogy nem járok suliba.
2011. júl. 21. 18:28
3/4 anonim válasza:
Ebben igazad van, de senkinek sem kötelező elköltözni otthonról, nappali képzésben állam bácsi pénzén tanulni felnőtt fejjel.
Szerinted, ha minden felnőtt embernek finanszírozná az állam a tanulást, az ételt, a szülőktől külön a lakhatást, akkor dolgozna valaki ebben az országban?
4/4 A kérdező kommentje:
Én se örömömből ülnék vissza az iskolapadba hanem mert az érettségimmel sehova nem vesznek fel még wc puculó néninek sem! A másik hogy vártam hátha behívnak közmunkára, de január óta várom és semmi. Akkor inkább valami hasznossal tölteném el az időt ez a suli lenne, de így hogy nem lesz 5 ft zsebpénzem se, szüleim meg így se úgy se tudnak pénzelni, mivel ők is megvannak szorulva. Amúgy 10percre lakok tőlük a párommal, minden nap náluk vagyok, kaja megoldva meg minden, de egy 20-21 éves lány néha szórakozni is szeretne vagy valami apróságot venni magának, és íg elég nehéz lesz. De elvileg ahogy olvastam a gyakoralton is kap valami kis zsebpénzt a tanuló, a semminél az is több lenne. Gusztustalan ez az ország, ennyi.
2011. júl. 22. 10:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!