Holnap megyek a kórházba kézműtétre, de a munkaviszonyom decemberben megszűnt. Ma voltam az önkormányzaton és fizetik ők a tb-met. Így akkor nem kell kifizetnem a műtétet? Valaki tud erről valamit?
Nem kell fizetned a műtétért, jogosult vagy a természetbeni egészségügyi ellátásokra.
Az lehet, hogy a rendszer pirosat fog mutatni, mert nem mindig megy zökkenőmentesen a jogviszonyok regisztrálása, de ha ilyen gondod adódna, az önkormányzattól kérhetsz igazolást, és az alapján rendezik a jogviszonyod.
Köszönöm válaszod!!!
És az nem baj,hogy ma jelentkeztem az önkormányzaton és szerdán meg már a műtét lesz!?
Nem jelent semmit,hogy a műtét előtt 2 nappal intéztem el?
Egyáltalán nem baj, sőt pont jól csináltad.
Ha a munkaviszonyod megszakítás nélkül legalább 45 napig tartott, akkor a megszűnése utáni 45 napban még passzív jogon jogosult vagy az ellátásokra (ha dec.elején szűnt meg, akkor kb. jan közepéig él a TBd) Viszont ha bemégy a kórházba műtétre, nem biztos, hogy a passzív jogosultság lejárta előtt be tudsz menni az önkormányzathoz intézni a TB-d.
Miért nem mentél munkanélkülire? Akkor pénzt is kapnál, meg a TBd is rendezve lenne.
A munkanélkülin a hölgy mondta,ha jól tudja akkor a munkaviszony megszűnése után 45napig van tb, mint ahogy Ti is írjátok.
Tudom,hogy ciki, de nem volt az eszemben,hogy nekem esetleg el kellene mennem munkanélkülire és a tb-m is rendben volna.
De ma voltam és elintéztem. Csak nem tudom,hogy akkor minden rendben van-e.
Köszönöm a segítségeteket!
Elsőnek bementem a munkaügyibe mivel nincs meg a 200 napom így nem kapok semmilyen támogatást a munkanélkülitől.
És ott monda a hölgy,hogy menjek be az önkormányzatra és ott próbáljam meg.
És ezután be is mentem és ott intéztem el.
OK, így már érthető.
Ha nincs 200 napod, nem vagy jogosult pénzbeli ellátásra, és így a TBd sem rendezi a munkaügyi. Csak akkor rendezik, ha kapsz tőlük ellátást (áll.ker.járadék/segély, átképzési támogatás)
Ezért küldött az önkormányzathoz.
Így most rendezve van a TBd, jogosult vagy az orvosi ellátásokra.
A műtéthez sok sikert/szerencsét, vagy nem is tudom, mit szoktak ilyenkor kívánni (kéz- és lábtörést?) És jó lábadozást a műtét után!
Akkor jó megnyugodtam:)
Köszönöm szépen nagyon aranyos vagy (így ismertlenként is)
Köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!