Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vannak a plázák túlfűtve?

Miért vannak a plázák túlfűtve?

Figyelt kérdés

Szerintem ez egy értelmetlen pazarlás, ami mindenkinek rossz.

A tulajdonosnak jelentős többletköltséget jelent, amit aztán áthárít a vevőre így mi duplán izzadunk.

A vásárlók többsége kabátban bóklászik a 25 fokban, ruhatár pedig nincs (vagy nem elég, pl. értékmegőrző)

Nekem roppant kellemetlen ott izzadni és tolongani.

Nem tudom más hogy van ezzel.

Igaz mindez a legtöbb hipermarketre is.

2010. dec. 24. 08:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Didereghettek a 20 fokban télikabátban:)"

Látszólag még mindig nem fogtad fel, hogy bármilyen furcsa is, a plázákban emberek nem csak 30-120 percre vásárolni térnek be, vannak olyanok is, akik ott dolgoznak, adott esetben mondjuk 12 órát. Szerintem ne szarjuk már le az ő komfortigényüket a fél órára betérő vásárlókéval szemben..

Mellesleg otthon 20 fokban sem télikabátban vagy, gondolom, tehát úgyis le kell venned, ha 20 fok van is a plázában.

Amúgy egy gyors gugli eredménye:

"Az irodai helyiségek, terek hőmérsékletét a szociális és családügyi valamint az egészségügyi miniszter 3/2002-es, a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló, együttes rendelete - szabályozza. Néhány érdekesebb kitétel:

Szellemi munka esetén 21-24 Celsius fok közötti irodai hőmérsékletet kell a munkáltatónak biztosítania. "

Gondolom ettől nagyon nem térhet el a boltokra vonatkozó előírás sem. Gondolom továbbá, hogy a 25 fokot mégiscsak rosszul láthattad, ugyanis "Ha az iroda hőmérséklete 24 foknál magasabb, óránként legalább 5, legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell közbeiktatni."

Mindenesetre kíváncsi lennék a westend válaszára.

2010. dec. 30. 13:20
 22/23 A kérdező kommentje:

Azt hittem az eladók vannak a vevőkért és nem fordíta.

A feleségem egy kisboltban dolgozik, ahol télen 18 fok van, ő már a 20 foknak is nagyon örülne!!

2010. dec. 30. 13:33
 23/23 anonim ***** válasza:
Az eladók a vevőkért vannak, a munkahely pedig a dolgozókért. A kis boltokat gondolom nem ellenőrzik olyan szigorúan a munkaügyisek..
2010. dec. 30. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!