Hazánkban válság van? Ha igen, miért vannak tele mindig a gyorséttermek, Plázák fiatalokkal?
Lerí rólad, hogy fogalmad sincs, mi az a közgazdaságtan.
A vásárlónak két tulajdonsággal kell rendelkeznie, hogy a piaci cserekapcsolatban részt vehessen tényleges vevőként:
- Képesnek és
- Hajlandónak
kell lennie a vásárláshoz, hogy az üzlet létrejöjjön
Amit te látsz a plázában, az csak a hajlandóság. A képesség pedig pénzt feltételez. Enélkül ugyanis "csak" potencionális vevő, nem feltétlenül vásárol.
Első lehetséges alternatíva: a gyorséttermek és plázák olyan anyagokat juttatnak a levegőbe (éttermek esetén a kajába is) amik eufóriát és függőséget okoznak, ezzel késztetve a fiatalokat a gyakori visszatérésre.
Második lehetőség: Unatkoznak és bemennek kötülnézni, ez nem azt jelenti hogy vásárolnak is valamit.
Harmadik elképzelés: Valójában tök üresek, csak manipulálják az agyhullámaidat amikor belépsz és elhitetik veled, hogy sokan vannak bent.
Azért egy gyorsétterem még mindig nem luxus. Kínaiban mondjuk 700 egy menü. Én szoktam főzni, de a hozzávalók nem sokkal jönnek ki olcsóbban, mint az. Igaz, hogy az 2 napra elég, de pepecselni kell az elkészítésével.
A plázák meg, heh. Hát az mindig is a kitartott k.urvák meg a maffiózó haverjaik gyülekezőhelye volt. Abból nem igazán lehet levonni következtetést az átlag életszínvonalra.
Mert az a menő.
Egyébként nem is rossz. Én is szoktam járni mindkét helyre. Mert szerencsére válság ide, válság oda, van munkahelyem.
De ismerek sok olyat, aki elveszítette, na, őt nem találod meg ilyen helyen, vagy ha igen, akkor is csak a nyálát csorgatja.
A válság nem azt jelenti, hogy hirtelen mindenki szegény lesz.
Igen, válság van, ezt én is érzem a pénztárcámon : jóval drágábbak lettek az élelmiszerek a boltokban, többet kell fizetnem a szolgáltatásokért (áram, gáz, telefon, TV, stb.)...
Ha jól megnézed, az éttermek konganak az ürességtől, sok bezárt, mert csődbe ment...
Azok, akik régebben gyakran jártak éttermekbe, azok most inkább a gyorséttermekben ebédelnek, ezt még megengedhetik maguknak. (Ezért látod úgy, hogy a vevők száma a gyorséttermekben nem csökkent.)
Másik nagy vonzerő a gyorséttermeknél, hogy az áraik nem sokat változtak a válság ellenére sem!
Az emberek a gyerekeiknek akkor is igyekeznek mindent megadni, ha ők netán éheznek is... (Nem tudhatod, hogy otthon a szülők miről mondanak le, hogy a gyereknek most is tudják adni a napi 2-3000 forintot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!