Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vannak a plázák túlfűtve?

Miért vannak a plázák túlfűtve?

Figyelt kérdés

Szerintem ez egy értelmetlen pazarlás, ami mindenkinek rossz.

A tulajdonosnak jelentős többletköltséget jelent, amit aztán áthárít a vevőre így mi duplán izzadunk.

A vásárlók többsége kabátban bóklászik a 25 fokban, ruhatár pedig nincs (vagy nem elég, pl. értékmegőrző)

Nekem roppant kellemetlen ott izzadni és tolongani.

Nem tudom más hogy van ezzel.

Igaz mindez a legtöbb hipermarketre is.

2010. dec. 24. 08:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%

Én már több plázában is találtam télen ruhatárat.

Az emberek úgy mennek el a ruhatárra utaló felirat mellett, hogy észre sem veszik.

2010. dec. 25. 12:22
 12/23 A kérdező kommentje:
Hát én pont hogy észre vettem, csak az a pár darab foglalt volt. Van cca 20db 2000 embernek Mammutban.
2010. dec. 25. 20:21
 13/23 anonim ***** válasza:
Van ruhatár, én a Westedbe szoktam járni, ott lenn van az alagsorban a középső vécénél. Kicsi is, amikor utazás előtt beállítottunk hárman, fejenként egy nagy bőrönddel, nem tudták már hová tenni (pályaudvar mellett van, elég sokan töltik el ott az időt és adják le a bőröndjüket), meg hát az elhelyezés... nem volna értelmesebb a ruhatárat a bejárat mellé tenni??? Például a Szabó Ervinben számzáras szekrények vannak, emibe be tudod zárni a holmid, ráadásul nem kell sorba állni sem érte. Megspórolnák a ruhatárost is, nem értem, miért nem csinálták még meg...
2010. dec. 26. 00:53
 14/23 anonim ***** válasza:
53%

"miért nem csinálták még meg..."

Mert nincs rá olyan nagy igény. Van ahol találsz nagyobb ruhatárat, de ott sincs kihasználva. A vásárlók nagy része kocsival jár, az pedig ott hagyja a kocsiban a kabátját.

Akik a vonat indulásáig mennek be a westendbe, azok nézelődni mennek, és ritkán vásárolnak. Mivel gazdasági társaságról van szó, a nézelődőkkel nem sokat törődnek a plázák.

A bejárat melletti helyeket ezért nem ruhatárnak használják, mert bolt helyként sokkal több pénzt hoz.

Mivel nagyon kevés lehet azok száma, akik azért nem mennek oda vásárolni, mert nem tudják letenni a kabátjukat, ezért egy ruhatár létrehozása gazdaságilag veszteséget termel. Ha vállalkozó lennél, szívesen csinálnál veszteséget magadnak?

2010. dec. 26. 09:14
 15/23 A kérdező kommentje:

Érdekes a gondolatmeneted.

A ruhatár veszteséges szerinted, de az eredeti kérdésre nem is reagáltál. A túlfűtés nem veszteséges?

Ha te vállalkozó lennél fűtenél 25 fokra?

Utolsó előtti írta:

"a ruhatáros megspórolnák" feltéterles módban, de miért?

Azt így is megspórolják

2010. dec. 26. 10:52
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Miért nem teszed fel a kérdésedet mondjuk a info@westend.hu címen?
2010. dec. 26. 12:33
 17/23 anonim ***** válasza:
64%

"vállalkozó lennél fűtenél 25 fokra?"

Igen. Előírások is vannak munkahelyekre.

Egy hideg üzletház pedig visszatartó erő.

Vannak akik 18-20 fokban szeretnek aludni, de nem lehet mindent hozzájuk alakítani! Nekem pl nincs melegem a plázában!

"eredeti kérdésre nem is reagáltál."

Már reagáltam, csak nem abban a válaszban.

De ha ennyire igényled: Nincsenek!

2010. dec. 26. 12:46
 18/23 A kérdező kommentje:

Már egyszer elmagyaráztam egy hozzászólónak hogy nem hideget hanem mérsékelt meleget szeretnék a plázákban.

Mondjuk 25 fok helyett 20 fok.

25 fok télikabátban nem túl vonzó szerintem.

Meleg pláza = dupla izzadás.

Biztos nincs olyan előírás h 25 fok legyen egy munkahelyen.

Utolsó előtti jó ötletet adott.

2010. dec. 26. 19:45
 19/23 anonim ***** válasza:

"Biztos nincs olyan előírás"

Csak szólok: nem csak a hőmérsékletre, hanem a megengedett zajszintre és minimális fényerőre is van előírás.

2010. dec. 30. 03:18
 20/23 A kérdező kommentje:

A mondat fele lemaradt, úgyhogy megismétlem.

Biztos nincs olyan előírás h 25 fok legyen.

Azt el tudom képzelni h min. 20 fokot előírnak, és én épp e mellett érvelek.

Írtam is a westendnek ezügyben.

Na fagyosszentek !

Didereghettek a 20 fokban télikabátban:)

2010. dec. 30. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!