Elmagyaráznád részletesen a PayPal pénzközvetítési rendszer működését és használatát?
De én ez alapján nem értem meg, azért tettem fel már másodjára a kérdést.
Emberi szavakkal, kérlek, mert tényleg nagyon hülye vagyok hozzá!
Ugyan úgy működik mint egy bankszámla, csak itt nem a bankszámlaszám alapján azonosítják a feleket, hanem a paypal azonosítót kell beírni, ami egy email cím.
Nyiss egy Paypal számlát, az ingyenes.
Aztán amikor megvan, akkor lesz egy olyan fül, hogy merchant és ott készít neked a weblapodra egy olyan gombot, amivel a vásárlóid fizetni tudnak.
De azt is lehet, hogy megmondod a vásárlódnak, hogy fizessen X összeget a te paypal nevedre, és ha megjött a pénz, akkor küldöd az árút. Nem kell félnie az átveréstől, mert a paypal rögzíti az utalásokat, visszakereshetőek stb...
Ha a vevő szolt hogy fizetett, akkor te megnézed a paypal számládon, hogy jött-e attól a személytől pénz. A paypal kiírja hogy jött egy átutalás, XY személytől és ott lesz a címe is.
De ha jól működő vevő barát boltot akarsz, akkor kell az a weblapos-gombos dolog, hogy ne kelljen emailezgetni.
A pénzed pedig úgy tudod levenni a Paypal számláról, hogy az adataidnál meg kell adni egy bankkártya számot stb..
Ez már a számlanyitásnál is kell majd.
Van amikor autómatikusan utalódik/levonódik a te itthoni számládra a pénz, de ez attól függ, hogy hogyan állítod be a Paypal-Magyar bank kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!