Tv-re vissza tudom igényleni az ÁFÁ-t?
Figyelt kérdés
Hogy működik ez? Szerbiába vinném ki.2010. dec. 13. 12:59
1/6 anonim válasza:
Hát ez így elég kevés információ. Vállalkozó vagy? Áruként vásárolod a Tv-t, és Szerbiába akarod továbbértékesíteni?
2/6 A kérdező kommentje:
Magánszemélyként szeretném kivinni a szüleimnek,de jó lenne,ha az áfát vissza tudnám igényleni..
2010. dec. 13. 18:27
3/6 anonim válasza:
Ha vállalkozásod van akkor csak olyan dologra tudod visszaigényelni az áfát ami a tevékenységi körhöz kapcsolódik. Szóval ha vendéglátós vagy akkor pl nem.
4/6 anonim válasza:
Ha magyar állampolgár vagy, akkor nem igényelheted vissza.
Ha nem az vagy, hanem valamelyik Unión kívüli államban laksz, akkor visszaigényelheted. Ezt úgy hívják, hogy külföldi utasnak visszatérített áfa.
Itt le van írva mi a módja, és mik feltételei. Ha nem értesz valamit, segítek értelmezni.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igazán hasznos volt a link!!
Viszont az ún. harmadik országba való kivitelt nem nagyon értem.Én mint szerb állampolgár megveszem Magyarországon az adott terméket,majd haza viszem,és a határon visszaigénylem az áfát,minek a 3.ország??
2010. dec. 13. 21:40
6/6 anonim válasza:
3. országnak hívják azokat az államokat, amelyek nem tagjai az Uniónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!