Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A kommunikációs tételeimnél,...

A kommunikációs tételeimnél, a reklámajándékok témánál találtam egy olyat, hogy "ne ajándékozzunk páros számú virágot". Ez miért van?

Figyelt kérdés
Nahh ezt sajnos nem értem, a páros szám általában pozitív hatású, és a páratlan a negatív. Akk miért nem szabad páros számú virágot ajándékozni az üzleti életben? A tanáromnak feltettem ezt a kérdést és azt válaszolta, hogy ez a protokol. én azért szeretném érteni is hamár megtanulom. :/
2010. dec. 4. 12:46
 1/10 anonim ***** válasza:
13%
Ez egy babona, hagyomany. Meg kiterjed a szinekre is. Pl sarga az irigyseg, stb...
2010. dec. 4. 13:06
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Nem uzleti protokol, hanem nepi hagyomany.
2010. dec. 4. 13:07
 3/10 A kérdező kommentje:
az üzleti életben is ekkora jelentősége lenne ennek a "hagyománynak"?
2010. dec. 4. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
13%
Nem reg vegeztem egy diplomat, minek 80%-a kommunikacio volt. Egyszer meg nem emlitettek. Szerintem a tanarod belekeverte az anyagba, ami tulajdonkeppen egy babona.
2010. dec. 4. 13:28
 5/10 A kérdező kommentje:

14/A Főnöke azzal a feladattal bízza meg, hogy tegyen javaslatot az üzleti partnerek számára tárgyalásokon, kiállításokon átadható reklámajándékokra.

· Milyen szempontok alapján készíttetné el a cég reklámtermékeit?

· Az üzleti/hivatalos ajándékok kiválasztásánál milyen követelményeket lehet megfogalmazni, és milyen módon történhet az átadásuk?

Milyen szempontok alapján készíttetné el a cég reklámtermékeit?

Ajándékok fajtái:

- állami ajándék: diplomáciai, protokolláris kérdés. Nem személynek szól, hanem országnak.

- Lekötelező ajándék: jelentős értéket képvisel, bizonyos vagyoni gyarapodást eredményez (üzleti életben tilos, megvesztegetésnek számít)

- Figyelmességi ajándék: üzleti életben elterjedt, értéke viszonylag csekély.

Mit ajándékozhatunk:

- népművészeti cikkek: váza, tányér, pohárkészlet, szőttes, kendő, asztalterítő, kerámia

- porcelán: herendi, zsolnai, illetve kerámia nevesebb gyárakból (kecskeméti, városlődi stb.)

- könyvek, albumok Magyarországról, városainkról, tájegységeinkről, kézművességről, múzeumokról, művészetekről, céget bemutató kiadvány

- hanglemez (népzene, magyar nóták, klasszikus művek neves hazai zenekarokkal készült felvételei)

- ital (tokaji, vagy más márkás borok, jó minőségű pálinka)

- vállalati termék a cég emblémájával,

- cégemblémával készítetett: írószer, tolltartó, mappa, esernyő, pohár, kulcstartó, névjegykártya tartó, irattárca, irattáska, hamutartó, öngyújtó stb.

Az üzleti/hivatalos ajándékok kiválasztásánál milyen követelményeket lehet megfogalmazni, és milyen módon történhet az átadásuk?

Ajándékozás szabályai:

- Soha ne adjunk, ne küldjünk ajándékot, ha megvesztegetés gyanúja merülhet fel.

- Üzleti életben személyes jellegű ajándékot ne adjunk, és ne küldjünk,

- Csak márkás italt ajándékozzunk

- Ügyeljünk az esztétikus csomagolásra,

- Névjegykártyát mellékelhetünk az ajándékhoz pár udvarias szó kíséretében

- Legkedvesebb gesztus, ha személyesen adjuk át az ajándékot,

- Az ügyfeleknek szánt ajándékot mindig óvatosan válasszuk ki. Legyünk körültekintőek, ha személyre szól.

- Az ajándék lehetőleg cégünk terméke legyen emblémával ellátva.

Ne ajándékozzunk!

- Embert vagy állatot ábrázoló figurát,

- páros számú virágot,

- súlyosabb csomagot igénylő tárgyat,

- tisztálkodó szereket,

- intim ruhadarabokat,

- kommersz italokat

Ajándék átadása:

- üzleti tárgyalások, fogadás, parti alkalmára – személyesen

- vásárok, kiállítások alkalmával – lehet személyesen, vagy elhelyezni a bemutató standon – bárki számára elérhető, elvehető módon

- ünnepi alkalmakra: névnap, karácsony, húsvét, vállalatunk születésnapja stb. – küldhetjük az ajándékot futárral, postával – minden esetben mellékeljünk ajándék kártyát (kitől, milyen alkalomra)

nahh itt a konkrét tétel:D

2010. dec. 4. 13:33
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

...miért illik páratlan számú virágot adni?

A hagyomány a középkorra nyúlik vissza, amikor a virágot párosával árulták. Épp ezért vált a nagyvonalúság szimbólumává a páratlan számú virágszál ajándékozása, ez ugyanis azt jelentette, hogy az ajándékozó eggyel több virágot vett, tehát többet is költött.

Ne meg meg azt olvastam etikettben, illembe, hogy elo embernek paratlan, halottnak parosat adunk.

2010. dec. 4. 13:42
 7/10 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a választ! :) :DD

Elismerésem a tudásodért:)

2010. dec. 4. 14:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Én ezt pici korom óta tudom, hogy páratlan számú virágot kell venni/ajándékozni. Nem is babona, inkább illem...

És a páros számok mióta hoznak szerencsét? vagyis pozitívak? ilyenről még nem hallottam...

2010. dec. 4. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Hol van hogy paros szamu virag adas pozitiv, szserencset hoz?
2010. dec. 5. 01:35
 10/10 A kérdező kommentje:
ez a páros =pozitív dolog az én elmém szüleménye:D
2010. dec. 5. 21:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!