MIT LEHET TENNI ILYEN SZITUÁCIÓBAN?
Én nem fizetnék,mert már készült feljelentés a lopásról.
Igazából milyen indokkal jelentené fel a srác a bátyádat??
-Feljelentem X.Y. személyt,mert nem fizeti ki a 3 éves bicajomat aminek az akkori értéke 160.ezer forint volt,és most 3 évvel később 130 ezer? (istenem azért ennél jóval kevesebb az értéke 3 év után)
-Mit kérdezett biztos úr,??JAAA nem ő lopta el,hanem kölcsönadtam,és tőle loptál el..
-Igen készült rendőrségi feljelentés a bicikliről...
-Értem,szóval a feljelentésem nem állja meg a helyét..
Na kábé így zajlana....
Csak halkan kérdezem..HA ilyen drága a bicaj 1.miért kérte kölcsön vagy miért adta oda?
és miért nem biztosította hogy ne tudják ellopni..
igaza van, gondolom a bátyád szart rá és nem zárta le....nem mellesleg ha ismernéd a bringaárakat, akkor tudnád, hogy egy 3 éves megkímélt, legócskább felszereltségű Gepidának ennyi az ára....de nyugodtan lehet nézelődni a velo.hu-n például.....
nem mellesleg nem kell feljelentést sem tegyen, fizetési meghagyás és utána polgári per, amit meg is fog nyerni, úgyhogy jobb, ha megegyeztek vele részletfizetésben
Nekem Bianchi verseny van 23 éve.
Ja, és jobb ha Tölem tudod hogy csak azért van meg ennyi ideje, mert még egyszer sem hagytam a bolt előtt..
A rendőrségi feljelentésre való tekintettel függeszd fel a kártérítés megfizetését.
Feljelentéssel nem tud élni, mert az ügyben már folyik nyomozati eljárás. (Az ő kerékpárját lopták el, tehát azt keresi a rendőrség, most még egyszer nem tudja a lopást bejelenteni, hiszen már tud róla a rendőrség.)
Az eljárás során meg fogják állapítani a felelősségeket.
Érdekes a helyzet, mert amennyiben a kölcsönbevevő a tőle elvárható legnagyobb gondossággal járt el, akkor elég érdekes helyez alakulhat ki.
A kölcsönbeadó pedig polgári peres úton tudja az igényét érvényesíteni, csak akkor állná meg a helyét a büntetőjogi rész, hogyha a kölcsönbevevő tulajdonította volna el a kerékpárt, de ez szerdán kiderül.
A kölcsönbeadó elindíthatja a fizetési meghagyásos eljárást hétfőn, de az nem zárul le szerdára, tehát a teljesítés megtagadásával időt nyersz, és meg tudjátok nézni a felvételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!