Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » SOS! Hogy tudnék még spórolni?...

SOS! Hogy tudnék még spórolni? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

Szóval, S.O.S még többet kell spórolnunk.Eddig is nagyon spóroltunk, de most még többet kéne. Leírom, eddig mivel spóroltunk:

busszal,bérlettel járunk,kocsit csak minimálisan használjuk,tel.szla minimum,csak 1 szobát fűtünk,ruhákat nem veszünk,elhasználjuk ami van,ha mégis kell,kilós turiba,kaja a minimális szükségletet elégítjük ki,nem az igényeinket,főként akciós áruk,elmegyek akár 5 boltba is gyalog,ha vmi olcsóbb máshol,villanyégők energiatakarékosak,ha már nem kell,lekapcs, stb.egyszóval úgy érzem,nincs,amin már spórolni tudnánk!Kérem,ha tudtok írjatok még tippet,hátha van, ami még nem jutott eszembe!

2010. nov. 25. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Pl. vízzel, azt nem írtad. Kézmosáskor, fogmosáskor, mosogatáskor csak addig folyjon, amíg szükséges, akkor sem túl erősen. Én pl. kézmosás elején egy kicsit megnedvesítem, elzárom, szappanozom, és utána megint kinyitom. Fogmosáskor hasonlóan, mosogatásnál felváltva kinyitom öblítéshez, aztán elzárom. Meleg vizet csak minimális szinten kell használni, itt kb. 2000 Ft egy köbméter.

Egy átlagos TV kb. 70 W-ot fogyaszt, egy rádió a töredékét. Egy átlagos számítógép sem keveset.

2010. nov. 25. 16:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a víz spórolás már megvan. A tv-t viszont le fogjuk csökkenteni, mert tényleg sokat fogyaszt és sokszor nincs is értelmes műsor. (amúgy arra se fizetünk, elég a 3 házi antennával fogható csatorna)
2010. nov. 25. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

A napokban olvastam, hogy az energiatakarékos izzóknak nem jó a gyakori fel-le kapcsolgatás, érdemes inkább égve hagyni, ha pár percre kimégy a szobából.

A TV, meg ilyesmik készenléti állapotban is fogyasztják az áramot, ha nem használjátok, kapcsoljátok ki a készüléken (hogy ne világítson a led), vagy kapcsoljátok le az áramját.

Ha régifajta ablakotok van, érdemes az ablak közé ablakkígyót tenni (vehetsz a turiban plédet, polár cuccot, ilyesmit. Én turis függönyből varrtam ablakkígyót, daráltszivacsot tettem bele, rengeteg hideget felfog) Ahova lehet, tegyetek falvédőt. Az ablakokra sötétítőt és este behúzni.

A WC-t le lehet önteni a kád vizéből (fürdésből, vagy mosógépből kijövő vízből)

Ha beáztatod a ruhákat mosás előtt, elég alacsonyabb hőfokon mosni. Régen nem volt autómata mosógép. Mindig áztattuk a ruhákat (a fürdővízbe) és utánna mostuk.

Öblítő helyett használhatsz ecetet, puhábbak lesznek a ruhák és fertőtlenít is (turis ruháknál ez kimondottan jól jön)

Ha központi fűtésetek van, ne csavarjátok le teljesen a többi helyiségben sem, ha hideg falak veszik körül a szobát, nehezebb felfűteni. Emeli a hőérzetet, ha párologtattok: nekünk egy 4-500 forintos műanyag párologtató van a radiátoron (nem tudom tényleg melegebbnek tűnik-e a lakás, de muszály állandóan párologtatnunk, mert amúgy rettenetesen köhögök)

2010. nov. 25. 18:48
 4/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, sok hasznos volt! KÖSZÖNÖM! Ablak közé régóta akarok kígyót tenni, vannak régi, használhatatlan "rongyok" holnap ki is tömködöm őket! Fűteni csak így tudunk :(, ahogy most. Vizet meg fel fogom fogni, a wc leöntéséhez! Eszembe se jutott! 30 fokon mosok, néha 40-en, a többi tippet pedig alkalmazom.

Ilyen tippeket várnék még, mindenkinek köszönöm!

2010. nov. 25. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Van valami oka, hogy megtartjátok az autót? Én úgy látom, hogy anyagilag nagyon nem éri meg fenntartani. Ha nem is használod, akkor is fizetni kell rá a kötelezőt, amortizálódik, stb. Lehet, hogy érdemesebb lenne eladni és azt a pénzt addig félretenni, így tudtok mihez nyúlni, ha kell. Ha meg sikerül megoldani anélkül, akkor majd vesztek egy autót, ha nagyon muszáj lesz.

Esetleg próbálj meg megválni azoktól a dolgoktól, amik valójában feleslegesek, de még piacképesek lehetnek, jön a karácsony, ilyenkor mindenki vásárol.

Telefonon érdemes olyan csomagra váltani, hogy a családban ingyen tudjatok beszélni. Nekem hónapok óta nulla a telefonszámlám, mert az ismerőseim már tudják, hogy én nem hívom fel őket, inkább ímélt írok, a családdal meg ingyen beszélek.

2010. nov. 25. 21:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az autót nem adjuk el.Csak azért nem,mert nem a mienk. :) Egy idős bácsi+élettársa autóját használjuk, ők fizetnek rá mindent, mi meg cserébe fuvarozzuk őket néhanapján ide-oda, meg bevásárolunk nekik,vagy a házuk körül segédkezünk,ha kell. Mi csak tankoljuk.

Telszla még 1 év hűségidő,tehát nem válthatunk,de nem beszélünk többet,mint a fix havidíj.Ha lejár,biztos váltani fogunk.

Tényleg minden felesleges dolgot eladtam már a vaterán!

Ezért írtam a kérdésnél, hogy "egyszóval úgy érzem,nincs,amin már spórolni tudnánk".

2010. nov. 26. 09:07
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
Esetleg kiadhatnátok egy szobát, ha van felesleges.
2010. nov. 26. 12:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi,de csak egy szobánk van. :S
2010. nov. 26. 13:19
 9/10 anonim válasza:
78%
Kérdezönek mondanám, hogy komolyan örülök, hogy vannak ilyen emberek a Földön :D
2010. dec. 15. 21:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) Ez most bók?
2010. dec. 16. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!