Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 17 évesen, tőzsde, aranyba...

17 évesen, tőzsde, aranyba fektetés?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és nagyon érdekelne a tőzsdézés. Semmit sem tudok róla, gondolom kapok is ezért majd pofonokat... Na, mindegy, tehát azt hallottam, hogy bróker kell ahhoz, hogy a pénzemet befektethessem, de ha aranyat akarok eladni és venni, ahhoz nem kell senki, ugye? És azt hogy szokás csinálni? Csak megveszem, aztán teszveszen eladom :D ? Vagy hogy? Nagyon jó lenne, ha egy kicsit is hozzáértő mesélne róla! Előre is köszi!
2010. nov. 12. 21:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1. Várd meg amíg 18 leszel, addig olvasgass, informálódj, szívd magadba az infókat a témáról, szerencsére sok honlap foglalkozik már ezzel.

2. Tőzsde: pár száz ezer a minimum ha magadnak akarsz csinálni vmit, de javasolt a bróker hogy ne fizesd meg a "tanulópénzt". Brókert/tanácsadót viszont leginkább 2-3 milliótól biztosítanak a brókerházak.

3. Arany: jó dolog, kb. 33-34 euró (kb. 9000 HUF) most az ára grammonként (befektetési arany esetében). Leginkább 50-100 grammal szoktak foglalkozni, mert az éri meg. De az arany hosszútávú stabil befektetés. Ha Te adrenalinra vágysz akkor inkább a tőzsde. Ha vagizni szeretnél a suliban akkor vehetsz 1-10 grammot mutogatni, nem teszed rosszul,valószínűleg többet fog érni, de nem holnap, hanem X hónap múlva addig meg csak őrizheted a vitrinben... (alapvetően nem egy spekulatív befektetés)

Sok sikert! ;-)

2011. ápr. 28. 20:43
 12/12 A kérdező kommentje:
Semmi vagánykodás nincs ebben, csak kijött a zsidóvérem és elkezdtem foglalkozni ezzel. De közben rájöttem, hogy fizikai aranyba csak akkor érdemes fektetni, ha már amúgy is van pár millióm, csak h ne inflálódjon a pénzem. A tőzsdézésnek most olvasok utána, nem az elmélettel van a baj, hanem pl azzal, h letöltöttem a buda cash demócuccát, aminek a felületén tök el vagyok veszve :( jó, oké, ott az Plus500, de azon szerintem nem tudok mindent kipróbálni. Az ilyen programoknak ugyan úgy lehet utasítást adni, mint a brókernek, vagy hogy van ez? Tudok itt is beállítani stop loss-t meg limitet? A program adatai is a brókerhez futnak be?
2011. ápr. 29. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!