Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 17 évesen, tőzsde, aranyba...

17 évesen, tőzsde, aranyba fektetés?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és nagyon érdekelne a tőzsdézés. Semmit sem tudok róla, gondolom kapok is ezért majd pofonokat... Na, mindegy, tehát azt hallottam, hogy bróker kell ahhoz, hogy a pénzemet befektethessem, de ha aranyat akarok eladni és venni, ahhoz nem kell senki, ugye? És azt hogy szokás csinálni? Csak megveszem, aztán teszveszen eladom :D ? Vagy hogy? Nagyon jó lenne, ha egy kicsit is hozzáértő mesélne róla! Előre is köszi!
2010. nov. 12. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%

Hát ezzel nem leszel okosabb de ..

Hasonló cipőben járok énis 17 éves vagyok .

Tőzsdéztem a plus500 vagy milyen programon keresztül. Első héten valami 5000 forintnyi összeget profitáltam. Ezt úgy csináltam hogy néztem a diagrammot és ha lent volt az áru ára akkor vettem mikor felment a diagramm akkor eladtam.( semmi képzés,semmi nélkül végtam bele és sikerült).

Aztán végül abba hagytam .Egyrészt azért mert nemvagyok még nagykorú (18 éves) újra kelett volna regisztrálnom.

A másik ok hogy ha netán buknék akkor nincs kedvem ráfizetni mert azért az ciki ha pénzt akarsz keresni és Te fizetel...

Kb ennyi , de mindenben van kockázat

2010. nov. 12. 21:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, azt én is néztem, de az okosok a fórumokon valami olyat beszélnek, hogy annak semmi köze sincs a valósághoz, meg más infók vannak, vagy nem tudom. Pedig huh, de jó lenne, ha erre járna valaki pénzpiacban jártas ember, és elmondaná ezt...
2010. nov. 12. 21:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A probléma ott kezdődik, hogy 17 évesen sehol sem tudsz kereskedési számlát nyitni, még várnod kell egy évet.

A másik dolog, hogy kereskedés nagyon nehéz dolog, csak a próbálkozók max. 5%-ának sikerül hosszútávon sikeresnek maradnia. Ha érdekel a dolog nyiss egy demó számlát pl. az Oanda nevű cégnél és ott próbálkozz először. Ez teljesen megegyezik az éles rendszerrel. Az eredményes kereskedéshez nélkülözhetetlen megismerkedni a technikai elemzéssel, ehhez kezdésnek Kecskeméti István Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével című könyvet javaslom.

2010. nov. 12. 22:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, neked is köszönöm!

Igen, tudom, hogy 18 év alatt nem csinálhatok semmi ilyet, gondoltam egy év alatt magamba szívom az információkat, meg demozok, csak sok helyen olvastam, hogy a demo nem ugyan olyan, mint az éles, és most nem is arra gondolok, hogy ott a valódi pénz miatt ideges vagy.

Köszönöm még egyszer!

2010. nov. 13. 08:47
 5/12 anonim ***** válasza:
A demó maga pont olyan, mint az éles, esetleg annyi különbség lehet, hogy az egyéb semmire sem jó, párszáz dollárt megvehető forex robotok demón jobban működnek, mint élesen. Manuális keredkedés esetén semmi látható különbség nincs. Ami miatt a demó kereskedés nem hasonlítható az éleshez, az kizárólag a pszichológiai tényezők.
2010. nov. 13. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
11%
Nem igaz amit az előző ír. Demó-nál nem mennek be az orderek a rendszerbe, nem befolyásolod a többieket azzal, hogy te veszel vagy eladol. De van még rengeteg apró dolog ezen kívül, ami összeadódik szépen.
2010. nov. 13. 12:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Ne röhögtess már! Mit gondolsz, egy kis retail befektető ordere milyen mértékben befolyásolja egy ekkora forgalmú piacon az árakat?

Egyébként pedig az ezzel foglalkozó brókercégek szinte mindegyike Market Maker, ha tudod mit jelent ez...

2010. nov. 13. 12:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy amúgy sem számítana egy kis ember eladása vagy vétele, hanem arra gondoltam, hogy úgy alapjáraton valóságosak-e az adatok... de mindegy. És akkor aranyat egyáltalán ne vegyek?
2010. nov. 13. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
csinálhatod 17 évesen, csak nem a saját neveden hanem vagy haverod, vagy a szüleid nevén :D
2010. nov. 13. 17:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Inkább tanulni kéne, a családot csődbe vinni ráérsz később is. :)
2011. márc. 9. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!