Ha nincs nálad apró (sosincs) , hogy oldod meg a sörrevalót a futárnak?

Nem adok borravalót a futárnak és kész.
Amúgy sem szeretem a borravaló intézményét.

Amikor nincs apróm kpban fizetek és nem kérek vissza.
Postán lehet aprót szerezni, átváltják papírpénzt kisebbre.
Nem mindegyikben, érdemes előre rákérdezni.

Sehogy. A legtöbb étterem kizárólag a futárhálózatokkal szállíttat, már nincs saját futárszolgálatuk. Ezeken a helyeken a kajákon eleve van egy 20-25%-os felár, elkérnek 4-600 Forint szállítási díjat, 3-400 Ft rendszerhasználati díjat, és ha nem akarod végignézni, hogy a futár a fél városon keresztül megy a kajáddal, hogy már csak kihűlt kaját kapj 6. címzettként, akkor további pénzeket is elköltesz "elsőbbségi szállításra", ami ezen a ponton már szinte kerekítési hiba, mert az, ami egyébként 2000 Ft lenne, már így is 4000 Ft felett van.
Nyilván kifizetem, ha rendelek, de ezen felül borravalót nem szoktam adni. Tudom, van olyan futár és pincér ismerősöm is, aki falra mászik ettől a mondattól, de nekem se ad senki plusz pénzt azért, mert jól végzem a munkámat.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!