Ha vállalkozást indítok, akkor nem vagyok jogosult az álláskeresési járadék egy összegben való kifizetésére?
Csütörtökön fejeztem be a munkahelyemen a melót alkalmazottként és olyan információm volt, hogy lehet kérnibaz álláskeresési járadékot egy összegben is, ha vagy talált az ember munkát, vagy vállalkozóvá készül válni. Számoltam is már az összeggel naívan, erre közli velembaz ügyintéző, hogy ezt csak akkor lehet igényelni, ha alkalmazottként helyezkedek el..
Nem látom benne a logikát. Nem mindegy, hogy milyen formában kezdek el újra dolgozni?
Nem lehet, hogy csak az ügyintéző mondott valamit rosszul és valahogy mégis igényelhetném?
Köszi előre is a válaszokat!

Az álláskereső az álláskeresési járadék folyósítási időtartamának hátralevő idejére eső összeg egy összegben történő kifizetését kérheti abban az esetben, ha az álláskeresési járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú, legalább napi 4 óra munkaidejű munkaviszonyt létesít.
Szerintem egyértelműen le van írva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!