Magyarország a lehúzások országa? Miért van az, hogy állandóan valamivel lehúznak vagy be akarnak csapni?

Akkor nézz meg egy német bérelhető hétvégi házat, lakást (Ferienwohnung).
Általában van a napi díjon felül egy "takarítási díj" (Endreinigung), vagy már láttam ágyneműdíjat is (Aufbettung).
Cempingben ugyanez, ember nem követi, hogy miket akarnak felszámolni (sátor napidíja, plusz emberenként valamennyi, ha töb mint 2, zuhanyzódíj, elektromos csatlakozás díja, zuhanyzóhasználati díj ...), általában felhívom, hogy bakker, mondj nekem egy árat, nem érdekelnek a részletek.

"Külföld nem egyenlő Németországgal."
Viszont németoszág külföld, és mivel csak onnan van relevéns tapasztalatom, ennyivel tudok szolgálni.
Ez pedig tökéletesen elegendő ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy nem csak kizárólag magyarországon van ilyen.
Ennek a megjegyzésnek egyébként pont annyi értelme volt a kérdés szempontjából, mint sivatagban rizst ültetni.

"Csomagolási díj, átvételi díj, adminisztrációs díj, kezelési költség, kényelmi díj, kötelező szervízdíj..." ezeket mind külföldről vette át a magyar üzleti élet. Te ezt lehúzásnak és magyar sajátosságnak látod. Ez mind külföldi "találmány". Így a kérdésed ezután értelmetlen.
Nem mondom, hogy Magyarországon minden szép és jó. De ezeket az apró trükköket magyar találmánynak beállítani butaság.
Utolsó akkor kérlek említsd meg honnan vették át? Ezekkel máshol nem nagyon találkoztam. Pl. Mekis elviteli díj valószínüleg a magyar ÁFA különbözetből jön, hogy más az áfa kulcs ha elvitelre kéred.
Pl. Egyiptomban a mekiben a ketchup is ingyen van (igen, több darabot is kérhetsz ingyen), nem hogy elviteli díj nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!