Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri befektetni magyar...

Megéri befektetni magyar állampapírokba?

Figyelt kérdés

Egy biztosítócég foggal-körömmel próbált behúzni egy befektetésbe, emiatt viszont elgondolkodtam a dolgon, és találtam jobb alternatívákat, mint pl az állampapírok. Szeretnék tanácsot kérni/tapasztalatokat olvasni ez ügyben. Megéri-e, ha igen mennyit fektessek bele havonta, milyen hozamra lehet számítani, stb. Ha nem éri meg, akkor miért nem, mik lehetnek jobb lehetőségek.

A terv egyébként egy 10-15 éves keret, aminek a végén legalább az önrészt szeretném kifizetni egy 20-40 milliós lakásnak.

ma 19:16
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Talán ez a legjobb mostanában amíg a kormány be nem kavar.
ma 19:30
 2/5 anonim ***** válasza:
3%

Onreszt allampapirbol sose fosz. Amig a lakas arak jobban novekednek mint az allampapirok hozamai addig csak a wcn huzod le a penzed allampapirral.

Inkabb vegyel s&p500at azt cso

ma 19:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#2 - Hülyeség. Ha a folyószámládon áll a pénz akkor is össze tud jönni az önrész, ha elég sokat tudsz félretenni. Ha állampapírba, akkor is össze tud jönni, kevesebb pénz kell, mintha a folyószámlán hagynád, de több, mintha sikerülne magasabb kamatot elérni.

"A terv egyébként egy 10-15 éves keret, aminek a végén legalább az önrészt szeretném kifizetni egy 20-40 milliós lakásnak."

Rossz a terv, önrészt max 5 év alatt össze kéne raknod.

30 milliós lakáshoz kell 10 millió.

Az 60 hónappal számolva havi 170ezer.

Ha ennyit nem tudsz félretenni, akkor keveset keresel, és mindegy mit csinálsz csak takarékoskodással sose fog elegendő összejönni.

Akkor elsődleges feladatod, hogy növeld a bevételeidet, nem a spórolás egy lakásra.

ma 19:42
 4/5 A kérdező kommentje:
#3-as, értem. Igazából ez nem konkrét terv, még csak elmélkedés. Ennyi megoldható, sőt akár lehet több is némi plusz munkával. Bár ezt mondani könnyű,hogy legyen több bevétel,de persze próbálkozni kell és fogok is. A lényeg az lenne, hogy mire átlépem a 40et, már ne kelljen lakhatás miatt aggódjak (22 vagyok jelenleg). A konkrét tervem az, hogy befektetni valamibe, ami vagy "fix" hozamos, vagy kevés benne a rizikó.
ma 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
32%
megéri, lesz még nagy böjtje a következő években a mostani osztogatásnak.
ma 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!