Hogyan tudom a rizikót (risk)-et fejebb tenni tradelésnél? Ez az adot trading platfomon lehetóség? Vagy ezt hogy tudom? Példát szívesen fogadok szeretném mgértei. Köszönöm.

Mindent szép sorjában.
Először az általános iskola.

En peldaul ha tul alacsonyan van, csak fogom a dobozt es feljebb rakom egy magasabb polcra. Csak vigyazni kell amikor leveszed, akkor ne omoljon ki.

Oh csináltam már. Volt trust walletem, gondolom ahelyett hogy megmondanád a választ inkább a többiek mögé beállsz és te sem segítesz :) jó kis magyar mentalitás.
Azért ha valaki aki érdemben hozzá tudna tenni, szívesen olvasnék tőle választ.
Ui: Lehet jobban jársz ha nem fogsz érdektelen tanácsokat osztogatni. Kereskedtem már , nem vagyok tapasztalatlan. Egy bizonyos része érdekel. Ha nem tudod a választ akkor állj tovább. Nem szégyen.
Jelenleg kriptovalutával foglalkozok az érdekelne első sorban.
A tőzsde piac ugyan az csak ott tudom a risk mértékét is állítani, ugye?
Kriptóban is van erre lehetőség? Vagy csak veszek, tartom és eladom?

Technikai szinten a piaci kereskedés kivitelezése elég hasonló a tőzsde és a kriptók esetén is. Viszont a termékek viselkedése, jellegzetességei nagyon eltérőek lehetnek.
A tőzsde és a kriptok között hatalmas különbség, hogy nagyságrendekkel többen kereskednek a főbb tőzsdei termékekkel. Mivel egészen más léptékű a kereskedők és a benne forgó pénz mennyisége is, ezért teljesen máshogyan viselkedik a piac.
Vannak a tőzsdén is kisebb forgalmú termékek, ezek megint máshogyan működnek.
Érdemes előbb a piac működési elméletét, technikai eszközöket megismerni, aztán már a megfelelő szakmai tudás birtokában a konkrét termékek viselkedési sajátosságait megismerni.

A tőzsdéről itt összegyűjtöttek pár elég jó tanulási tippet, mindenképp érdemes képezni magad és nem csak találomra csinálni mindenfélét:

Tőkeáttételes kereskedésnél a tőkeáttétel aránya. Azt mutatja meg, hogy a valódi tőkédnél mennyivel nagyobb összeggel tudsz kereskedni. Ehhez tartozik egy letéti igény (margin) is, ami megmutatja, mennyi pénzt kell hozzá letétbe helyezned, hogy ezt a nagyobb összeget átmenetileg használni tudd. Ez a letét fedezi, hogyha a tőkeáttétel révén nem nyereséget, hanem veszteséget halmozol fel - merthogy nem csak a nyereséged, hanem a veszteséged is a tőkeáttétel arányában nő meg.
Ha a veszteséged nagyobbra nő, mint a letéted, akkor automatikusan bezárják a tranzakciót és levonják a számládról azt a veszteséget, amennyinek a letéti igényét a számlád fedezte.
A tőkeáttétel miatt, ha sikerül jó döntéseket hoznod, akkor gyorsabban gazdagszol - viszont, ha rosszul sülnek el a döntéseid, akkor gyorsabban is fogy el a pénzed.
Bővebben, példákkal illusztrálva itt olvashatsz utána:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!