Az igaz, hogy ha elkezdek dolgozni egy gyárba akkor én abból nem fogok tudni kiszállni és ott ragadok hosszú hosszú évekre?
Megbuktam egyetemen egy tárgyból, így most passziváltattam egy évet és elmentem egy gyárba dolgozni. Tegnap volt az első 12 órám, tökre bejön és nagyon jó a fizetés is.
Többen mondják azt nekem, hogy ha én itt elkezdtem dolgozni innen nem fogok tudni kiszállni. Már tegnap is hallottam miközben fojt a betanítás, hogy "majd egy 5 év múlva már nagyon otthonosan fogsz itt mozogni".
Ezeknek van valóság alapja? Nem érzem úgy jelenleg, hogy ne akarnék tanulni és ne tudnám ott hagyni a gyárat. Ősztől újra aktiválom magam az egyetemen ez a tervem.

Jaj de buta kérdés Istenem :(
Ha nem akarsz valahol ottragadni, akkor nem fogsz ottragadni.
Csakis rajtad múlik.

Olyan szempontból nehéz visszamenni ilyenkor tanulni, hogy egy heti 20-25 órás diákmelóhoz képest jól fizet a gyár, hisz 40 órát muszáj ledolgozni és ehhez jön még műszakpótlék esetleg túlórapénz, SZÉP kártya, bónusz, 13. havi stb. Úgyhogy vannak akik emiatt nem mennem vissza tanulni vagy az eredeti tervhez képest később, mert nem akarják hogy csökkenjen a fizetésük. Hosszú távon viszont jobban megéri általában elvégezni inkább az egyetemet.
Amúgy nagyon személyiség függő, vannak akik bekerülnek fiatalon a gyártósor mellé és 50+ évesen is ugyanott vannak.
De akikben van motiváció ha más nem legalább a termelésen belül feljebb jutnak pl műszakvezetőnek, aki meg visszamegy tanulni ha gyárban is dolgozik később már más területen, szellemi munkakörben.

"Az igaz, hogy ha elkezdek dolgozni egy gyárba akkor én abból nem fogok tudni kiszállni és ott ragadok hosszú hosszú évekre?"
Minden rajtad múlik, nem máson. Ha ott akarsz ragadni, akkor fogsz is. Ha nem, akkor haladsz tovább.
Van, aki elég erős kilépni valamiből, van, aki gyenge hozzá. Mi nem tudhatjuk, hogy te melyik csoportot képviseled a kettő közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!