Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mik a feladatai egy üzletvezet...

Mik a feladatai egy üzletvezetőnek, illetve milyen hátrányaim származhatnak abból, ha papíron én lennék?

Figyelt kérdés
A főnököm szerint így nem kellene írni mikor hány órát dolgozok, és így megspórolná ezt a macerát, viszont én félek tőle. Ha a cég valamit rosszul csinálna akkor engem bűntettnének? Egyébként ez az első állásom, és még a munkaügyekben se vagyok nagyon jártas. Kérném a tapasztalt emberek segítségét! köszönm!
2010. nov. 7. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia. Az üzletvezetőnek pontosan olyan jogköre és felelősségi köre van, amivel a tulajdonos őt felruházza. És ezt írásba is kell foglalni (munkaszerződés, vagy ha már ott dolgozol, akkor munkaszerződés módosítás).

Az üzletért az üzletvezető felel, a zökkenőmentes működés, kiszolgálás, anyagi elszámolás, az mind-mind ide tartozik. A leltárfelelősség is. De ezt a szerződésben illik is leírni előre, hogy pld. éves leltárkor mekkora hiány után milyen "szankciót" (pld. fizetés letiltás, stb.) alkalmazhat a tulajdonos.

2010. nov. 8. 00:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem a munkaköri beosztástól függ, hogy kell-e írni, hogy hány órát dolgozol.

Akkor nem kell írni az órákat, ha az van a munkaszerződésedben, hogy kötetlen munkaidőben dolgozol.

Az órákat amúgy sem a munkáltató írja, hanem a dolgozónak kell vezetnie a jelenléti íven.

Ha üzletvezető a munkaköröd, akkor a munkáltató már nem a minimálbért, hanem a garantált bér minimumot köteles fizetni neked minimum.

2010. nov. 8. 07:16
 3/3 A kérdező kommentje:
akkor szerintettek mondjam nyugodtan,hogy nem?
2010. nov. 8. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!