Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben a digitális világban a,...

Ebben a digitális világban a, különböző appokon keresztül történt dematerializált befektetések hogy kerülnek be a hagyatéki eljárásba, ha nincs végrendelet, és senki más nem tud róla, csak az elhunyt?

Figyelt kérdés

Pl. Revolut, Lightyear, MobilKincstár, Binance stb. A közjegyző ezeket leltárba tudja venni? A testvérem csak az OTP számlámról tud, és aggódom, hogyha velem történik valami, akkor valami kimaradhat a leltárból.

A NAV-nál ezek tudtommal nyilván vannak tartva, tehát elvileg az állam tud ezekről.

De az is nagyon zavar, hogy a testvérem funkcionális és digitális analfabéta. Már lassan nem merek több pénzt befektetni, mert attól tartok, hogy nem fog tudni hozzáférni ezekhez a pénzekhez, mert neki nagyon bonyolult minden. Talán az OTP számlámon tárolt kevés pénzhez képes hozzájutni, a többi szinte biztos veszett fejsze nyele.

Azon is gondolkoztam, hogy nyitok neki is mindenféle számlákat, és a vagyonom egy részét átruházom rá, de még így se tudna kezdeni vele semmit. Sajnos neki "kínai" minden ebben a világban. Csak az OTP számláján tartott pénzhez képes hozzájutni.

Mit lehet tenni ebben az esetben? Már nem vagyok fiatal, bármikor történhet velem valami, és nagyon szorongok az miatt, hogy mi történik azután.

Hogy kezelnétek az ilyen helyzetet?

Csak kiírtam magamból, ami régóta nyomaszt, de azért örülnék, ha erre lenne valami megoldás, ötlet, hogy hogy lehet ezt megoldani.

jan. 19. 12:18
 1/2 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk legyen végrendelet? Nekem van egy file a computeren, amit hetente frissítek. Jelszavak, belépési adatok, körülbelüli összegek. Mondjuk a 2FA meg a telefonomon van, amihez meg nincs hozzáférése senkinek, de gondolom egy halotti anyakönyvi kivonattal hozzáférést adnak a pénzhez.
jan. 19. 12:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Irj neki egy levelet amiben felsorolod mit hol keressen.
jan. 19. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!