Mennyire jön ki az albérlet havonta?
Szeretném kipróbálni az önálló életet.:)
Az lenne a kérdésem:-mennyibe kerül az albérlet
-mennyire jön ki a havi rezsi
-havi alap ételek kényelmesen, extrák nélkül
Köszönöm ha segítetek és megosztjátok velem! :)
Miért “albérlet”?
Bérlőtől bérled?
A helyes megnevezés: bérlakás, lakás bérlet. Ugyanis a tulajdonostól bérled. 🙂
Attól függ, hogy hol, mekkora, milyen berendezés, milyen mértékben gépesített; mennyi kauciót kér, felújított, vagy lelakitt, stb.
Diák vagy? Akkor olcsóbb, ha többen bérlitek.
Főváros? Melyik részében? Nem mindegy.
Bárhol, bármilyen típus lehet. Arra lennék kiváncsi kinek, hol, milyen és mennyiért van.
Főállásban dolgok.:)
Azért a bárhol elég tág kategória, ill. a lakás mérete, felszereltsége, állapota is nagyban befolyásolja a bérleti díjat. De hogy számokat is mondjak:
- lakbér: 150-200e
- rezsi: 20-30e
- kaja: 100e
Nekem megyeszékhelyen van belvárosban a legjobb helyen. Első emelet 80nm, erkély, amerikai konyhás nappali, 2 szoba, hatalmas fürdő, gardrób + tároló. Gépesített, bútorozott, felújított stb nagyon jófej tulajjal. Még egy kis extra is van benne.
Na szóval nem a legolcsóbb, elég extrás lakás.
Barátnőmmel béreljük 180+rezsiért, ami kb 30k havonta, szóval valamivel 200 felett van összesen. (Fejenként 100 felett kicsivel)
Nekünk ez megéri, de egyébként lehet találni tök jó lakásokat 100-140k+ rezsi körül errefelé (mondjuk csak eggyel kevesebb szobával meg kijjebb stb)
Havonta max 100-at szánok kajára, de nem követem pontosan, mert a bevásárlásban benne van a nem kaja is (pl tisztítószer stb) illetve az étkezéseink gyakran SZÉP kártyáról mennek.
Én inkább úgy számolok, hogy ami 300k-n felül van a fizetésben, azt fixen hó elején félreteszem, befektetem. Aztán ebből a 300-ból élek, de így is szokott maradni 60-120k, ha épp nincs semmi extra kiadás abban a hónapban. Csak nem merem kicentizni, ezzel így annyit vesztek, hogy egy hónappal később lesz befektetve, de rengeteg nyugalmat nyerek.
Albérlet: 120-250 ezer, attól függ hol és mekkora lakás.
Rezsi: 30-50 ezer
Kaja: 80 ezer egy főre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!