Mennyi az az összeg amivel nyugdíjba mennél?
Azért az elég durva, hogy neked kb. 400 ezer kell.
Csak megsúgom, hogy nem 1-2 embert ismerek, aki 200-250-ből él és nem úgy, hogy nyomorog.
Szerintem 300-350-ből már simán futja mindenre.
Valamit nagyon rosszul csinálsz, ha neked 400 ezer kell.
Én 320-at keresek és van pénzem nyáron és télen nyaralni. Van autóm, fizetem a rezsit és hétvégente megengedhetek magamnak 1-1 mozit, pizzát vagy hamburgert.
Te gondolom olyan vagy mint a volt kollégám, hogy naponta jársz kajáldába, 800 Ft-ért veszel kávét meg üditőt és csodálkozol ha 3 hét után fogy a pénzed, vagy nem tudsz félretenni.
"Szerintem 300-350-ből már simán futja mindenre."
Egyedül, ha nincs költséges hobbid, se hiteled, se háziállatod, akkor igen.
Autó: egy kis városi autó fenttartása benzinnel, biztosítással, adóval, szervizzel havi 60 ezer. Nagyobb kocsi drágább.
Évi két nyaralás 1-1 hétre, egy belföld, egy külföld az leosztva 45/hó.
Kaja egy főre, ha jó minőségű ételeket veszel és néha éttermezel 80/hó
Nem olyan sok az a 350!
"ha leszámítjuk a hiteleket és a háziállatokat, egy személyre akkor is kell 450"
Autóra évente költök 60-80 ezret. 1-1 szervíz, olajcsere és kb. ennyi.
A benzin meg relatív. Aki hétvégente csak bevásárol az kevesebbet költ rá, de aki futárkodik az nyilván többet.
(Nem is értem, hogy a bánatba megy el neked bő 700 ezer a kocsira egy évben.)
Ja igen, az is segít ha nem a svájci síelés vagy a balatoni vitorlázás a hobbid.
Évi 60-80 ezerbe csak a szerviz fér bele, semmi más.
Ha sokallod a havi 60 ezret, akkor te vagy nem használod a kocsit, vagy valamin nagyon spórolsz.
Kötelező évi 25 ezer.
Casco évi 70 ezer.
Adó évi 15 ezer.
Egy évi átlag 12000 km-es futással, 6 literes fogyasztással és 630 forintos benzinárral számolva évi 453 ezer.
Éves szerviz 70 ezer.
Összesen 633 ezer. És akkor még az olyanok, mint parkolás, pályamatrica, mosás, téli-nyári gumicsere, stb, simán megvan évi 700.
#19: De miért kellene nyomorognod, csak mert sok hülye a semmire elli le a csokbabákat? ez milyen érv?
Egyébként több, mint baráti becslés ez a havi megélhetés. Idős korban orvos, gyógyszer foylamatosan növekszik.Ha csak a triviális egészségi állapot kérdését nézem. Az állami egészségügy kb. nem létezik már, mostanában nem is lesz jobb, legalábbis a mi generációnknak már nem. Ha nem akarsz megdögleni rövid úton, járhatsz magánba, 30k alatt szinte már hozzád se szólnak, ha semmi komoly, csak pár gyógyszert kell szedni, szintén több 10k havonta fixen. A támogatott gyógyszerek köre folyamatosan szűkül...
Az infáció számításánál pedig az általános iskolában megismert "kamatos kamat" módszerével kell gondolkozni.
"Az állami egészségügy kb. nem létezik már, mostanában nem is lesz jobb"
Itt a lényeg! Hiába fizetem a TB-t, egy szimpla laborvizsgálatra is 1 hónap múlva tudnának időpontot adni.
Karácsony előtt urulógust kerestem volna egy szimpla szűrővizsgálatra, a TB ellátásban azt mondták, hogy február végén van a legkorábbi időpont. Magánban meg 4 nap múlva fogadtak. És még csak 40 vagyok, nyugdíjas korban méginkább fog kelleni a pénz a magánorvosra, mert az állami ellátásban megdöglesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!