Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vásároltam zöldségesnél...

Vásároltam zöldségesnél szoltam kártyával fizetnék és közölte ugy drágább a vásárlás. Készpénzt adjak ha lehet. Ez igy müködhet?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 04:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%

Tessék?

Már írnék is be a panaszkönyvbe attól függetlenül, hogy készpénzben fizetném ki.

tegnapelőtt 06:48
 2/14 anonim ***** válasza:
34%
Nincs erre kiskapu egyébként? Nemrég parfümöt rendeltem, normális webshopból, személyes átvétellel, és fel volt tüntetve a honlapon, hogy ha kártyával fizetek, akkor rájön (asszem) 3%. Ennyire amatőrök lennének, hogy kiírják, ha nem szabad ilyent?
tegnapelőtt 08:15
 3/14 anonim ***** válasza:
46%

Kiskapu nem tudom, hogy van-e, de az biztos, hogy önmagában készpénzes fizetést helyettesítő eszközök használatáért alapvetően tilos felárat kérni.

Ha van erre energiátok (kérdező és #2), a fogyasztóvédelemnél megérhet egy kört.

tegnapelőtt 09:53
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Kiskapu, ha "kedvezményt" adsz készpénzes vásárlóknak. Láttam olyat, ahol így volt és 10% volt a különbség. Ugye kedvezményt adhatnak bármira
tegnapelőtt 09:59
 5/14 anonim ***** válasza:
35%
4# Igen, így szokták kérni hogy kp fizetéssel olcsóbb. Így legális.
tegnapelőtt 10:12
 6/14 anonim ***** válasza:
37%
A kártyás fizetésért nem lehet felárat kérni. De ahol ilyet trükköznek, ott nem vásárolnék.
tegnapelőtt 11:16
 7/14 anonim ***** válasza:
2%
Igen ez így működik mert eladónak büntetést kell fizetni a kártyás vásárlások után.
tegnapelőtt 11:26
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Mondhatja, hogy bizonyos összeg alatt nem lehet kártyával fizetni de a végösszeg nem lehet több

A végösszeg az fix, nem befolyásolja mivel fizetsz, esik-e a hó, beteg-e a hozzátartozója...

tegnapelőtt 11:40
 9/14 anonim ***** válasza:
20%
NAV-tol kérdezd meg :)
tegnapelőtt 13:04
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Hát ez nettó átverés.
tegnapelőtt 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!