Van 1,5 millio forintom, ti mit csinálnátok? 18/F
Nem rég kezdtem el dolgozni és összegyűjtöttem 1,5-2millionforintot, a kérdés ti mibe fektetnétek hogy ne csökkenjen az inflációba, gondolkoztam, hogy beváltsam e euróba, hiszen a forint csak romlik, kiadásaim nincsenek szüleimmel élek, így a rezsit kaját nem kell, hogy fizessem, csak magamra költök(szórakozásra, ruhákra) de ez jelentősen fedezi a fizetésem a pénzem pedig egyre csak gyűlik. Ti mit csinálnátok az én helyemben?
Válaszokat előre is köszönöm!:)
Ha tanulásod nem fedezi ösztöndíj, akkor abba.
Ha nincs rá szükség most, akkor valami állampapírba tedd és gondolj rá úgy, mint vésztartalék.
Viszont a 1.5 millió feletti részt valami részvénybe vagy merészebb befektetési alapba tenném (majd innentől kezdve minden hónapban). Mivel fiatal vagy és jó eséllyel hosszabb távon tudod nélkülözni érdemes picit hosszabb távú befektetésben gondolkodni (mondjuk olyan 3-5 év minimum)
Persze ehhez tudni kell, hogy kb mik a terveid pl egyetem? Mikor gondolnál elköltözni otthonról stb.
Az euro ma magas nagyon. Nem éri meg venni csak eladni.
Korábban volt 370 is, ma 410.
100-200 ezer profitod lenne csak 40 ft-os(hatalmas) árkülönbséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!