Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha elvinnéd a lottó ötöst, a...

Ha elvinnéd a lottó ötöst, a nyeremény mekkora részét fordítanád jótékony célra?

Figyelt kérdés
Csak őszintén!

dec. 22. 17:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Jó hogy pontosítottad,mert pont írni is akartam,hogy attól függ mit takar az adományozás. Régebben ezt már letudtam magamban, úgy voltam vele,hogy a régi sulinak is juttatnék ,meg olyan helyeknek amik igényelhetnék,de aztán rájöttem,hogy az nem az én dolgom lenne,hogy egy sulinak jobban menjen a szekér,hanem az államé. Szóval ezeket elvetettem.

Viszont az átlagnál nagyobb igényeim nincsenek. Legyen egy házam, legyen miből a rezsit és a normál kis dolgokat kifizetni. Aztán a többiből tudnék jófejkedni. Rokonoknak is adnék nyílván-már akit kedvelek :D ,mert akkora összeg úgyse kell nekem (Ráadásul ha a szüleidnek adod annak egy részét úgyis visszaöröklöd (^.-) hehehaha. Talán.

Nyilván én is mindenféle dologra ,ötletre el tudnám és biztos költeném is a pénzt.

Na már most meglestem,hogy mennyiről is beszélünk. Azt hittem majd ilyen 5 milliárd lesz,de most nézem,hogy 2,14milliárt. Ebből nekem 120 milla lakásra és autóra és 100évre átlag havi 120ezer költőpénzzel kalkulálva durván 150millió, tehát nekem ami kéne belőle a nyugodt kis életemhez 270milla. (Ha úgy van abból a 150millából már saját vállalkozást is lehetne csinálni szerintem, a lakáshelyzetre tekintettel most biztos azon lennék,hogy olcsón építtessek új házakat.)

marad 1,87milliárd,ami több mint 87%. Ha minden rokonnak ad is 100millát,hamar eljótékonykodhatja az ember. De nyilván lenne akinek csak 10millát adnék és olyan is akinek semmit.

De ha már maradt 87%- lehet azt a 7%ot is elraknám a lakásépítgetős projekthez,hogy legyen kezdeti tőke és ne hitelből kelljen építgetni a dolgokat.

dec. 23. 00:18
 12/26 A kérdező kommentje:
Aki nem akar adni senkinek semennyit, mit válaszolna, ha egy közeli rokona az óvintézkedései ellenére értesülne a nyereményéről és megkeresné azzal, hogy "Te figyelj már ide, fordított helyzetben rám számíthatnál. Léci adjál!". Nem gondolnád meg magad figyelembe véve, hogy ha nem adsz, megsértődik a rokonod?
dec. 23. 07:07
 13/26 anonim ***** válasza:
81%
Nem adnék. Nem vagyunk fordított helyzetben. Nem érdekel, hogy negsertődik.
dec. 23. 07:18
 14/26 anonim ***** válasza:
40%
Tegyük fel nyerek 4 milliárdot. 500 millióból ház, kocsi és vállalkozásfejlesztés, másik 500 millió a családnak, 1 milliárd befektetni, ami havi szinten hoz 2 milliót jövedelemnek, 500 millióból meg bejárnám a világot. A maradék 1,5 milliárd mehet jótékonyságra, de elsősorban környezetvédelmi és fajvédelmi programra. Az állatok és a természet jobban megérdemli, mint az emberek.
dec. 23. 08:28
 15/26 anonim ***** válasza:
81%

Egyiket sem. Amikor egy ilyen kiderül hirtelen sok rokona lesz az embernek persze ameddig ki nem forgatják minden vagyonából. Én nem adnák senkinek egy büdös vasat sem.

dec. 23. 08:42
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Jótékonykodni egy fillért sem. Nekem sem adott soha senki semmit puszira.

A családnak 10% körül azért biztosan szétosztanék, bár nincs senki igazán rászorulva, maximum növelni tudnák az életszínvonalukat.

dec. 23. 09:09
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
15.: Ha megnyerném, csak a páromnak mondanám el, hogy nyertem. Az apám se tudná meg. Nem vele van bajom, hanem a nejével. Apuci csak annyit venne észre, hogy jobban élek (nem hirtelen, látványosan emelném az életszínvonalamat), lehet, hogy bevallanék valami nyereményt, de jóval kevesebbet. A többi rokonnak, szomszédnak, barátnak, stb. nem mondanék semmit. Ezzel kiderülne, mennyire megbízható a párom, mert ha harmadik személy megtudná, azt csak tőle tudhatná meg. Ha az apámnak megélhetési gondjai lennének, segítenék neki természetesen, de csak úgy nem kapna. (Nem is tudná). Jótékonykodni amúgy is szoktam, valamennyit segítenék. Betegeknek, hajléktalanoknak szívesen adnék pénzt, egyéb dolgokat. Lehet, hogy csinálnék végrendeletet, amiben a vagyonom egy részét jótékony célra fordítanám. Magamat ismerve egy több milliárdos nyereményt nem szórnék el, évtizedek múlva is maradna belőle. Vennék jó házat magamnak, de nem luxusvillát, utazgatnék, de jachtozásra, kokós bulikra egyáltalán nem vágytam soha, így nem kerülnének azok se túl sokba. Jól élnék, de mértékkel.
dec. 23. 12:48
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki komolyan nyerne milliárdokat, el merné mondani bárkinek is? Gondolkozzunk már reálisan. Max. az ember elmondja a párjának. A még fiatal gyereknek sem szabad elmondani. Rokonoknak meg főleg nem. Amint más is tud róla, egyre nagyobb az esélye, hogy elpletykálják, úgy meg már a rossz szándékú emberek fülébe is eljut. Aztán jöhetnek a zsarolók, rablók stb. Csak észszerűen szabad belőle költeni, ha valaki rákérdez, ki kell találni valami fedősztorit. Ha meg a környezet olyan, akkor onnan meg mielőbb elköltözni valami jobb helyre, ahol nem leszünk annyira feltűnőek.
dec. 23. 19:41
 19/26 anonim ***** válasza:

18.: Az a szerencse, hogy Magyarországon a lottónyertesnek nem kötelező felfednie a kilétét. Amerikában sajnos nincs ilyen opció, ha akarnak, ha nem, hírességek lesznek, ennek minden veszélyével.

Viszont olvastam olyat is, hogy valaki Magyarországon nyert, falusiak voltak, a férjével elköltöztek egy közeli városba és még úgy is kinyomozták a bűnözők, hol vannak. Pedig a faluban nem reklámozták.

dec. 23. 20:09
 20/26 anonim ***** válasza:

Könnyű megszakítani a kapcsolatot másokkal,akkor is ha nem vagy milliárdos. Milliárdosként még könnyebb. Ha valaki követelőzik attól jobb megszabadulni. Nyilván a kiskutya szeműeket nem biztos,hogy ugyanígy tudja kezelni az ember,főleg ha kedveli őket. De ha azt érzed,hogy csak a pénz miatt jön,akkor valószínűleg elhajtod messzire.

dec. 24. 04:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!