Ha elvinnéd a lottó ötöst, a nyeremény mekkora részét fordítanád jótékony célra?
Jó hogy pontosítottad,mert pont írni is akartam,hogy attól függ mit takar az adományozás. Régebben ezt már letudtam magamban, úgy voltam vele,hogy a régi sulinak is juttatnék ,meg olyan helyeknek amik igényelhetnék,de aztán rájöttem,hogy az nem az én dolgom lenne,hogy egy sulinak jobban menjen a szekér,hanem az államé. Szóval ezeket elvetettem.
Viszont az átlagnál nagyobb igényeim nincsenek. Legyen egy házam, legyen miből a rezsit és a normál kis dolgokat kifizetni. Aztán a többiből tudnék jófejkedni. Rokonoknak is adnék nyílván-már akit kedvelek :D ,mert akkora összeg úgyse kell nekem (Ráadásul ha a szüleidnek adod annak egy részét úgyis visszaöröklöd (^.-) hehehaha. Talán.
Nyilván én is mindenféle dologra ,ötletre el tudnám és biztos költeném is a pénzt.
Na már most meglestem,hogy mennyiről is beszélünk. Azt hittem majd ilyen 5 milliárd lesz,de most nézem,hogy 2,14milliárt. Ebből nekem 120 milla lakásra és autóra és 100évre átlag havi 120ezer költőpénzzel kalkulálva durván 150millió, tehát nekem ami kéne belőle a nyugodt kis életemhez 270milla. (Ha úgy van abból a 150millából már saját vállalkozást is lehetne csinálni szerintem, a lakáshelyzetre tekintettel most biztos azon lennék,hogy olcsón építtessek új házakat.)
marad 1,87milliárd,ami több mint 87%. Ha minden rokonnak ad is 100millát,hamar eljótékonykodhatja az ember. De nyilván lenne akinek csak 10millát adnék és olyan is akinek semmit.
De ha már maradt 87%- lehet azt a 7%ot is elraknám a lakásépítgetős projekthez,hogy legyen kezdeti tőke és ne hitelből kelljen építgetni a dolgokat.
Egyiket sem. Amikor egy ilyen kiderül hirtelen sok rokona lesz az embernek persze ameddig ki nem forgatják minden vagyonából. Én nem adnák senkinek egy büdös vasat sem.
Jótékonykodni egy fillért sem. Nekem sem adott soha senki semmit puszira.
A családnak 10% körül azért biztosan szétosztanék, bár nincs senki igazán rászorulva, maximum növelni tudnák az életszínvonalukat.
18.: Az a szerencse, hogy Magyarországon a lottónyertesnek nem kötelező felfednie a kilétét. Amerikában sajnos nincs ilyen opció, ha akarnak, ha nem, hírességek lesznek, ennek minden veszélyével.
Viszont olvastam olyat is, hogy valaki Magyarországon nyert, falusiak voltak, a férjével elköltöztek egy közeli városba és még úgy is kinyomozták a bűnözők, hol vannak. Pedig a faluban nem reklámozták.
Könnyű megszakítani a kapcsolatot másokkal,akkor is ha nem vagy milliárdos. Milliárdosként még könnyebb. Ha valaki követelőzik attól jobb megszabadulni. Nyilván a kiskutya szeműeket nem biztos,hogy ugyanígy tudja kezelni az ember,főleg ha kedveli őket. De ha azt érzed,hogy csak a pénz miatt jön,akkor valószínűleg elhajtod messzire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!