Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kertemben van egy fa pavilon,r...

Pista56 kérdése:

Kertemben van egy fa pavilon,rozoga állapotban.Bontására vállalkozott egy ács vállalkozo.Bontás közbeni balesetért felelős lehetek-e?Hol nézhetem meg,hogy érvényes vállalkozóia van-e?

Figyelt kérdés
Szerintem labilis,ezért bontazon le.

ma 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy felelős szerintem. Ha ács vállalkozó, akkor értenie kell a munkájához. Ha nem ács, és baleset éri, akkor még mindig mondhatod, hogy te jóhiszemű voltál, és ő volt gondatlan stb.

Esetleg köss vele megbízási szerződést, amiben az egyik pont az, hogy a munkát saját felelősségére végzi el, bármilyen baleset esetén a teljes felelősség őt terheli.

Legyen benne nyilván a feladat is, esetleg a tájékoztatás, a pavilon állapotáról, na meg a bér, és a határidő is, és a kötbér is, ha nem végez addig. Ha a fa elszállítása is benne van, akkor az is legyen benne a szerződésbe.

Ha idegen embert engedsz be a kertbe, hogy elbontsa csak úgy a fáért cserébe, és nem ács, stb. az is rendben van, csak akkor is köss vele egy felelősségvállalási nyilatkozatot, akkor minden rendben lesz még akkor is, ha a fejére esik a gerenda és eltörik a nyakcsigolyája és nyomorék lesz.

ma 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkáltatója vagy annak aki balesetet szenved akkor igen.

Ha megbízol vele egy vállalkozót akkor nem. Csak megfelelő szerődéssel legyen biztosíva a munka, amiben megfelelően le van írva a feladat, az, hogy a pavilon rossz állapotú és az is, hogy a vállalkozó felmérte az állapotát a munkavégzés előtt és felelősséget vállal a megfelelő munkavédelmi előírások betartásáért.

ma 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
...A lényeg, hogy múljon el 18 éves.
ma 09:39
 4/7 anonim ***** válasza:

#2-esnél a pont.

Szerződésbe legyen benne a pavilon rossz állapota mindenképp, és a felelősségvállalás is legyen benne úgy hogy a munkát végző személy akár Ő akár egyik beosztottja felel azért ha valami baleset történik, akár Ő sérül meg, vagy akár anyagi kár keletkezik mert éppen nem úgy sikerül a bontás ahogyan be volt tervezve, előfordulhat. Meg persze a hely is legyen biztosítva, tehát ami ott van a "veszély zónában" és mozdítható az legyen eltüntetve persze, gondolok itt járműre, akár autó, bicikli, motor, kerti bútor, bármi.

ma 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyilván nem ismerem az egészségi állapotodat és a hajlandóságodat, és a pavilon rozoga állapotát sem, de nekem eszembe sem jutna valaki "külsőst" megbízni egy ilyen munkával. Megcsinálnám magam.
ma 11:13
 6/7 anonim ***** válasza:

5

Honnan tudod, hogy a kérdező pl.: nem egy idős ember? A PISTA56 névből én pl. arra tippelnék, hogy egy 68 éves nyugdíjas...

ma 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Pont ezért kezdtem a hozzászólásom azzal, hogy nem ismerem a hátterét.
ma 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!