A NAV küld MOKK-os fizetési meghagyást (FMH)? Vagy csak maga hajt be?
1: Köszi.
Akkor örököltem, ha a MOKK írt!!! XD
4
Nem tudhatod. Lehet akár egy parkolójegy nélküli pakolás is.
Nekem egy közjegyző nem fizette ki a szakertői dijam. Megállapította dijam, es saját magát kötelezte közjegyzői okiratban hogy a számla beérkezese után 30 napon belül utalnia kell.
Jogerőre emelkedés után kérték is küldjem a szamlát, biztos ami biztos még a MOKKIT rendszerén is beküldtem, tehát a leghitelesebb, letagadhagatlan formában.
Jó en is megfeledkezetm róla. A napokban vettem észre nem utaltak hónapok óta.
Irtam felszólítast, de csak a számla fizetesre. (Jófej vagyok, vagyok mert a 40 EUR bahajtasi költségátalányt és a késedelmi kamatot is kérhettem volna.)
De kicsit várom hogy ne fizessenek erre sem :) Bár akkor nagyon hülyék. Mert akkor megy a FMH.
Milyen vicces lesz, amikor egy közjegyző, egy másik közjegyzőnek ír majd FMH-t 🤣🤣🤣🤣🤣 Gondolom elkerekedik majd a szeme, hogy kollégát kell "fenyegetni" 🤣🤣🤣🤣
FMH jött!
NEM LÉTEZŐ tartozásról!
Van valami, amivel formailag el tudom rontani az "ellentmondás"-t?
Hát mindenképp reagláni kell, ellentmondással élni. HATÁRIDŐN BELÜL! Mert ha nem teszed, az a tartozás elismerése. És onnantól már asszem a pores út is kizárt.
(Ha határidőn kívül írsz, igazolni kell a késedelmet..)
Ha olyan tartozás, amit kiegynlítettél már, vagy elévült, vagy összegben nem jó, vagy nem szólt ilyen díjról a szerződés, stb, akkor ezek bizonyító iratait másolatban (mint bizonyíték) csatold az ellentmondás mellé. És írd le, mikor mi történt.
Ha abszolút olyan tartozás, ami soha nem is létezett, semmi közöd hozzá, nem szerződtél, azt sem tudod ki aki a meghagyást kérelmezte, stb. Ott nagyon nem tudsz mit becsatolni. A semmit nehéz bizonyítani, mert semmid nincs róla. Ott csak simán ellentmodnás és kész.
Az ellentmondásnak úgy is az a folytatása (99,9%-ban), ha az aki benyújtotta ellened továbbra is ragaszkodik a behajtásához, és peres üggyé alakul, és folytatódik a bíróságon. Mert hiába mondasz ellen, és bármennyire jogos az ellentmondásod, a közjegyző nem hoz ítéletet. Ő kvázi csak "hivatalos postás" a két fél között.
A bíróságon már nagyobb lesz a mozgástere mindkét félnek. És a másik félnek kell bizonyítani azt, hogy tényleg tartozásod áll fenn. Adott esetben meg neked, hogy nem. És amajd a bíró eldönti kell-e fizetni vagy sem. Illetve a pervesztes fél, fizeti a másik ügyvédjét is (ha volt) és az egyéb költségeit is, szóval a buli emiatt itt már dupla vagy semmi.
Utolsó voltam...
De a 15 nap ugye tudod lejárt? dec 20-tól szamítva, mint amikor a kérést kiírtad.
Ha eddig nem éltél ellentmondással, akkor buktad.
A követelés ez esetben jogerőre emelkedett, és minden bírósagi eljárás nélkül behajthatóvá vált.
Még akkor is ezek után, ha amúgy a követelés teljesen kamu, vagy jogtalan.
Amúgy ez az FMH és a 15 nap nagy gennyesség. Ugyanis ha pl olyan címre küldik, ahol nem élsz, vagy mondjuk egy hónapos nyaraláson vagy. Akkor az át nem vett FMH maitt, már peres eljárás sem indítható. És senkit nem fog érdekelni, ha egy kamu FMH-al elbukja valaki a lakását.
Sőt, ezzel még visszaelés szerüen is lehet élni. Csak tudni kell, ki nem tartozik mondjuk egy hónapig a lakcímén. És kérni egy 20 millás FMH-t. Ha nem jön össze akkor kis pénz bukta. Ha összejön 20 millió bevétel... Jól ki van ez találva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!