Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha véletlenül nekem utalna...

Ha véletlenül nekem utalna valaki egy nagyobb összeget, akkor azt köteles vagyok visszafizetni?

Figyelt kérdés
Több száz ezer vagy akár millió forint.

dec. 19. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

9: Az megvan, hogyha nagyobb összeg érkezik a számládra és megkeres a NAV, akkor igazolnod kell a pénz eredetét, az pedig kevés információ, hogy "kaptam csak úgy"?

Ráadásul amennyiben nem egyenes ágú rokon, akkor adóköteles az összeg. Mégis ilyen esetben mi alapján fizetsz adöt?

dec. 20. 07:36
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, hogy tűnhet normális észjárásnak az, hogy találok egy aranytömböt, akkor az az enyém, és véletlenül se vagyok tolvaj, mivel nem kellett kirabolni senkit hozzá... Idióták. Fordított helyzetben meg rögtön megy a hőbörgés, hogy hátaznemúgyvanmer.
dec. 21. 10:12
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

12

Nem “találod”, hanem valaki bedobja a postaládádba.

Az baromira nem ugyanaz.

dec. 21. 10:34
 14/16 anonim ***** válasza:
60%
#12 A talált aranytömb sem a tiéd! A talált tárgyat le kell adnod arra jogosult átvevő személynek, például a rendőrségen, és ha 1 éven belül nem jelentkezik érte a gazdája, akkor a tulajdonjoga rád száll át. Addig nem a tiéd. Ha te csak úgy hazaviszed a talált dolgot, és nem teszel meg mindent annak az érdekében, hogy a tulajdonosa visszakaphassa, az lopás!
dec. 21. 15:36
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

@10:12

Báttya, a kőbányai II. számú talponálló hörpintőbe a kocsmai alkeszek között ez a jogi okfejtés lehet még megállná a helyét, de bárhol máshol a világon nem, szóval fejezd be a hülyeségek irkálását.

dec. 21. 19:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Ez nem jogi és nem okfejtés, minden mást jól látsz. Sima morális alapvetések, amiket se apádtól se a helyetteseitől nem kaptál meg, vagy nem sikerült felfognod. Azért fejezem be azzal, hogy fordított helyzetben már megint neked van igazad, hogy de az a tied, hogy beleférjen valahogy a fejedbe, miért van ez így. Nem sikerül, nem baj, csak ne okoskodj morális kérdésekben!

A talált tárgy pont ugyanaz, mintha bedobnák hozzád. Nem tudhatod, hogy a tulajdonosa dobta-e be, vagy valaki, aki csak kiszúrni akart vele. Jelentkezel szépen, hogy megtalálhassa a jogos tulajdonosa. Legfeljebb szólnak a yardok 1 év múlva, hogy nyertél egy bigyót, ahogy írták is. Vagy nem szólnak, mert pont olyan csicska tolvaj retkek, mint te.

dec. 21. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!