Hogyan tudnék 9., 10. osztályosokat vagy szüleiket elérni korrepetálás céljából?
Elsősorban ismerősök körében érdemes ajánlkoznod.
És egy ideig nem is ildomos pénzt kérned, hiszen nincs gyakorlatod, nincs képzettséged és nem tudni, hogy van-e tehetséged a magyarázáshoz.
Ha majd kiderül, hogy jól tanítasz ÉS kiderül, hogy javultak a diákjaid eredményei, akkor ajánlani fognak és akkor kérhetsz némi pénzt is.
Főleg online igen rossz hatásfokú a matektanítás, nem világos, hogyan tervezed. Ha nincs profi kettős kamerád vagy táblád a falon, akkor a diák sem látja, te mit írsz, mit rajzolsz. Te pedig nem látod, mit ír egy levezetéskor, hacsak nem a homlokán van a kamera, de akkor sem lehet kivenni jól a kis betűket, számokat. Szóban pedig nem lehet matekot tanítani.
De a tanítás is egy szakma, amihez jó kommunikációs adottság és nagy rutin kell. Nem elég, hogy valakinek jól megy a matek a suliban.
Én pl. kerékpárszerelésben igencsak gyakorlott vagyok, megvan minden spéci szerszámom is, mégsem hirdetem pénzért a szerelést. A családi, baráti körben karbantartom, javítom a bringákat önként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!